Christian A. Pettersen til topps for Norge i Torino. (Foto: Morten Holt)

Vant Bocuse d’Or Europe: – En herlig følelse

Det var en sindig, men svært så lykkelig Christian André Pettersen, som i dag sikret Norge seieren i Bocuse d’Or Europe 2018. – En herlig følelse. Dette er et øyeblikk jeg aldri vil glemme, sier den blide og rørte vinneren.

Publisert
Sentrale personer bak Norges triumf i Bocuse d'Or Europe i Torino. Fra venstre president i Bocuse d'Or Norge, Bent Stiansen, coach Gunnar Hvarnes, commis Håvard A. Josdal Østebø, daglig leder for Stiftelsen Bocuse d'Or Norge, Arne Sørvig - og hovedpersonen, Christian A. Pettersen. (Foto: Morten Holt)

Christian A. Pettersen, som er oppvokst i Bodø, er den første nordnorske vinneren av en Bocuse d’Or-konkurranse noensinne, og han gjorde det med stil og utklassingssifre.

En herlig følelse, sier Christian A. Pettersen. (Foto: Morten Holt)

108 poeng ned til Sverige

Det var nemlig hele 108 poeng ned til sølvplassen (Sebastian Gibrand, Sverige), og det er nok blant de aller største seiersmarginene i konkurransens historie.

– Vi hadde god flyt hele dagen, selv om det var noen små «mirakler». Dette var så herlig. Nå blir det en god fest i kveld og natt, og så er det bare å tenke Lyon (den globale finalen av Bocuse d’Or i januar 2019), sier Christian A. Pettersen.

Les også: Gull til Norge i Bocuse d’Or Europe 2018

Nullstille mot Lyon

Det var solid seiersmargin. Det er et godt grunnlag å ta med seg til Lyon?

– Da er det en helt ny konkurranse. Bocuse d’Or i Lyon er særdeles vanskeliy. Nå er det bare å nullstille, og forberede seg så optimalt som mulig mot konkurransen i januar, sier Pettersen.

Det er mange som har vært med i det norske teamet mot Bocuse d'Or Europe 2018. Fra venstre Arne Sørvig, Gunnar Hvarnes, Simon Engen, Kim Iamram, Karl Erik Pallesen, Christian A. Pettersen, Håvard A. Josdal Østebø, Rasmus Johnsen Skoglund og Bent Stiansen. Marius Dragsten Kjelsrud har klart å gjemme seg bak Johnsen Skoglund! (Foto: Morten Holt)

Han sikret Norge den tredje seieren i Bocuse d’Or Europe. Geir Skeie vant i 2008, Ørjan Johannessen vant i 2012, og nå altså Pettersen i 2018.

Norge har aldri endt utenfor pallen i Europa-konkurransen.

Fløt veldig godt

Coach Gunnar Hvarnes kunne puste lettet ut etter nok en solid norsk laginnsats, som ble belønnet med gull.

– Det fløt særdeles bra hele dagen, og var bare noen småting som vi slet litt med. Jeg må berømme Christian og Håvard (Andre Josdal Østebø, commis, red.anm) for at de hele tiden var rolige og behersket i boksen. De gjorde alt grundig og skikkelig – uten snarveier. Det gir som regel resultater, sier Gunnar Hvarnes.

Han forteller at Norge tidlig fikk positive tilbakemeldinger fra dommerne både på design, måten de to norske deltakerne jobbet på – og det som er aller viktigst, smakene.

Les også: Dette er den norske menyen i Bocuse d'Or Europe 2018

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 Budapest i 2016, mens 2018-utgaven arrangeres i Torino i Italia.

* Norge har vunnet konkurransen ttre ganger, i 2008 (Geir Skeie), i 2012 (Ørjan Johannessen) og i 2018 (Christian A. Pettersen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per januar 2017)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

Powered by Labrador CMS