I 2011 bekledde Tommy Myllymäki (fra venstre), Rasmus Kofoed og Gunnar Hvarnes pallen i Bocuse d'Or, I år skal de alle tre lede de skandinaviske deltakere i Bocuse d'Or Europe i Torino i juni. Til høyre grunnleggeren for konkurransen, avdøde Paul Bocuse. (Foto: Arkiv)

Skandinavisk coach-duell i Bocuse d’Or

Det ligger an til litt av en skandinavisk duell når Bocuse d’Or Europe 2018 arrangeres i Torino i juni. Coachene, de som skal lede årers deltakere for Danmark, Sverige og Norge, bekledde nemlig pallen i Bocuse d’Or i Lyon i 2011.

Publisert
Christian A. Pettersen er Norges deltaker i Bocuse d'Or i 2018 og 2019, og Gunnar Hvarnes er coach for Bødo-kokken. (Foto: Morten Holt)

Da vant danske Rasmus Kofoed Bocuse d’Or foran svenske Tommy Myllymäki og Norges deltaker Gunnar Hvarnes. Nå er det duket for «coach-revansje».

De tre skal nemlig lede tre nye fremadstormende kokker – henholdsvis Sebastian Gibrand (Sverige), Kenneth Toft-Hansen (Danmark) og vår egen Christian A. Pettersen.

Kofoed, som vant både Bocuse d'Or Europe i 2010 og Bocuse d'O i 2011. er senere blitt tildelt tre Michelin-stjerner for sin restaurant Geranium i København.

Les også: Maaemo og Geranium ble de to første nordiske restaurantene med tre stjerner

Les også: Det norske Bocuse d’Or-teamet er klart

Les også: Kofoed gjenåpner Geranium

Rasmus Kofoed vant Bocuse d'Or Europe i 2010 og Bocuse d'Or i 2011. Senere har han fått tre Michelin-stjerner for sin restaurant Geranium. Nå skal han være coach fot Danmark i Bocuse'Or. (Foto Arkiv)

Alle de tre skandinaviske deltar andre dag

Konkurransen pågår over to dager, mandag 11. og tirsdag 12. juni. Alle de tre skandinaviske deltakerne skal i aksjon den andre dagen.

Sverige er ut som nummer to, Norge nummer seks og Danmark nummer sju. Totalt 20 land deltar i Bocuse d’Or Europe, der de 12 beste går videre til den store finalen i Lyon i januar 2019.

Les også: Christian A. Pettersen I aksjon andre dag i Bocuse d’Or Europe 2018

Les også: Dette er Sveriges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d'Or Europe 2018

Les også: Christian A. Pettersen – kokke-Norges nye yndling

Nordisk dominans

Skandinavia og Norden har gjort det svært bra i Bocuse d’Or de siste årene. Ikke bare Sverige, Danmark og Norge er med i helt i toppen. Også Finland og Island har prestert meget bra i de siste konkurransene.

Team Norge i Bocuse d'Or Europe i Torino. Fra venstre Håvard André Josdal Østebø, Christian André Pettersen og Gunnar Hvarnes. (Foto: Fredrik Ringe)

Med all sannsynlighet går både Sverige, Danmark og Norge videre til Lyon-finalen, men det er også viktig å prestere i den europeiske runden. Det legger grunnlaget for Bocuse d’Or-finalen året etter.

Se hele Bocuse d’Or-statistikken her

To norske seire i Bocuse d’Or Europe

Norge har for øvrig vunnet Bocuse d’Or Europe to ganger tidligere, i 2008 (Geir Skeie), da konkurransen ble arrangert i Stavanger, og i 2012 (Ørjan Johannessen) i Brüssel i Belgia.

Det skal også legges til at Norge har klart en pallplass samtlige ganger Bocuse d’Or Europe er arrangert.

Nevnte Gunnar Hvarnes tok sølv i Genève i 2010, Ørjan Johannessen bronse i Stockholm i 2014 og Christopher W. Davidsen sølv i Budapest i 2016.

Les også: Sølv til Norge i Bocuse d’Or Europe 2010

Les også: Italienske råvarer på Bocuse d’Or-menyen

Les også: Tom Victor Gausdal: – Åpnet øynene for en helt ny verden

Les også: Bocuse d’Or til Italia

Les også: Medaljestatistikk for Bocuse d’Or (oppdatert januar 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS