Christian A. Pettersen satser på å bli Norges Bocuse d'Or-kokk nok en gang. (Foto: Morten Holt)

Lag 1 i Årets kokk 2019: Team CAP

Tirsdag 24. september arrangeres Årets unge kokk og Årets kokk i Mathallen i Oslo. Vi presenterer de ulike lagene – i den rekkefølgen de starter i konkurransen. Forrige vinner av Årets kokk og Norges siste Bocuse d'Or-deltake, Christian A. Pettersen, prøver igjen. Han skal aller først ut i Årets kokk 2019.

Publisert

Totalt stiller fem lag på «startstreken» både i Årets unge kokk og Årets kokk. Det hele foregår i Mathallen, og de unge kokkene skal i aksjon allerede fra klokka sju på morgenen. Deretter går det slag i slag hele dagen – med start for seniorkokkene klokka 14. Bedømmingen skjer i kveldingen – før det blir premieutdeling fra klokka 21 på kvelden.

Vinneren av Årets kokk blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i juni 2020 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

Vinneren av Årets unge kokk blir også historisk. Det er første gang konkurransen arrangeres.

Team CAP. (Foto: Morten Holt)

Konkurransekjøkken 1 – Team CAP

Kokk: Christian André Pettersen (30) – Fisketorget I Stavanger.

Opprinnelig fra: Bodø.

Commis: Even Strandbråten Sørum (20) – kokk på Fagn i Trondheim.

Opprinnelig fra: Begna.

Coach: Rasmus Johnsen Skoglund (29) – konseptansvarlig for Jag Concepts i Bodø.

Opprinnelig fra: Bodø.

Kokk

30-årgamle Christian André Pettersen er en av Norges mest erfarne konkurransekokker. Han har deltatt i svært mange konkurranser, inkludert Bocuse d’Or, der han tok et overlegent gull i Bocuse d’Or Europe i Torino i 2018, og en sterk tredjeplass i den globale finalen i Lyon i 2019. Å stå øverst på pallen i Lyon har vært en drøm og ambisjon i over 20 år, og det er derfor han igjen prøver seg i Årets kokk. Pettersen startet i 2007 som lærling hos Bocuse-kokk Charles Tjessem, der han siden gikk gradene frem til 2012, da han ble rekruttert til Spiseriet Stavanger Konserthus. I perioden 2017 til 2019 var han kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, og i dag jobber han på Fisketorget i Stavanger.

Commis

Som commis har han denne gangen valgt Even Strandbråten Sørum (21) fra Begnadalen i Valdres. Han hadde læretiden ved Statholdergaarden i Oslo, og jobber i dag som kokk på restaurant Fagn i Trondheim.

– Even jobber hardt for å opprettholde et nivå og fokus på produktene vi har valgt, og det bidrar definitivt til å gjøre meg en enda bedre kandidat. Det er utrolig inspirerende å se et ungt talent, og det gir meg driven til å pushe hardere. Å være i posisjon som «læremester» gir også meg energi og overskudd, særlig når jeg ser fremgangen og entusiasmen i Even på trening, sier Pettersen.

Coach

Coach Rasmus Johnen Skoglund (29) hadde sin læretid hos Trond Svendgård, som i 2003 var commisen til Charles Tjessem da han tok gull i Bocuse d’Or 2003. Etter læretiden i Bodø dro han til Stavanger og restaurantene NB Sørensen Annen Etage og Fish & Cow, som henholdsvis kokk og kjøkkensjef. I dag jobber han som mat- og konseptansvarlig i AMJ Management, som driver flere spisesteder i Nord-Norge. Johnsen Skoglund vant Arktisk kokk i 2012, tok bronse i Årets kokk 2017, og fungerte som koordinator og assisterende coach for Pettersens Team Norway i Bocuse d’Or 2019.

– Rasmus Johnsen Skoglund gjør meg bedre fordi han konstant utfordrer meg og ser arbeidet mitt fra et annet perspektiv. Han har en egen evne til å gjøre meg rolig, og passer på at alt er samkjørt mellom meg og Even, sier Pettersen.

Les også: Dette er alle lagene i Årets unge kokk og Årets kokk 2019

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS