Marius Dragsten Kjelsrud er klar for sin første Årets kokk-konkurranse. (Foto: Morten Holt)

Lag 2 i Årets kokk 2019 - Team MDK

Tirsdag 24. september arrangeres Årets unge kokk og Årets kokk i Mathallen i Oslo. Vi presenterer de ulike lagene – i den rekkefølgen de starter i konkurransen. Marius Dragsten Kjelsrud starter som nummer to i Årets kokk, og er en spennende outsider i konkurransen.

Publisert

Totalt stiller fem lag på «startstreken» både i Årets unge kokk og Årets kokk. Det hele foregår i Mathallen, og de unge kokkene skal i aksjon allerede fra klokka sju på morgenen. Deretter går det slag i slag hele dagen – med start for seniorkokkene klokka 14. Bedømmingen skjer i kveldingen – før det blir premieutdeling fra klokka 21 på kvelden.

Vinneren av Årets kokk blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i juni 2020 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

Vinneren av Årets unge kokk blir også historisk. Det er første gang konkurransen arrangeres.

Team MDK. (Foto: Morten Holt)

Team MDK

Kokk: Marius Dragsten Kjelsrud (26) – chef de partie på Spiseriet i Stavanger konserthus.

Opprinnelig fra: Stjørdal.

Commis: Ingrid Løland (20) – kokk på Spiseriet i Stavanger konserthus.

Opprinnelig fra: Sola.

Coach: Sigurdur Rangarsson (35) – Daglig leder på Spiseriet på Stavanger konserthus.

Opprinnelig fra: Island.

Kokk

Den 25 år gamle kandidaten Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal er til daglig kokk ved Spiseriet Stavanger konserthus. Læretiden hadde han ved Credo, før han rakk å jobbe noen månereder ved Bagatelle før det stengte. Han har jobbet ved flere internasjonale restauranter som Madame Woo på New Zealand og stjernerestauranter som Studio, Søllerud Kro og Kong Hans Kælder i København. Han har god og variert konkurranseerfaring, blant annet tre NM i kokkekunst, med sølv som beste plassering. Han var også med på det utvidede Team Norway i Bocuse d’Or Europe 2018, og Verdensfinalen Bocuse d’Or 2019. Foruten kokkekonkurranser, kan Marius vise til en proffkarriere i grenen Boogie Woogie innenfor Swing, og han avsluttet den proffkarrieren med 18. plass i World cup og 16. plass i EM.

Commis

Commisen hans er Ingrid Løland (20) som han jobber sammen med på Spiseriet Stavanger konserthus. Hun har akkurat bestått fagprøven etter læretid på Spiseriet, men har allerede gjort seg bemerket som medhjelper i NM i kokkeunst på Caroline Øverlands team i Årets Sjømatkokk på Runar Helgelands team, og som selvstendig deltaker i Rogalandscup for lærlinger.

– Jeg valgte Ingrid som commis fordi hun, til tross for sin unge alder, har en del konkurranseerfaring og ikke minst er hun alltid i godt humør. Hun er ivrig etter å lære, selvkritisk og pålitelig og gjør meg dermed til en bedre kandidat, sier Dragsten Kjelsrud.

Coach

Også coachen er hentet fra egen arbeidsplass, nemlig Sigurdur Runar «Siggi» Ragnarsson (34) fra Island, som er daglig leder på Spiseriet Stavanger Konserthus. Hans kulinariske lidenskap er nordisk mat, men kortreiste råvarer og bærekraftig produksjon. Allerede som 9-åring begynte han å jobbe med besteforeldrenes tørrfiskfabrikk, før læretid på Restaurant Einar Ben og restaurant Vox i Reykjavik. Han har organisert Islandske Årets kokk Junior, trente vinnerlaget i Nordic Cup og tok som lagleder det islandske juniorkokkelandslaget til gull- og sølvmedalje i World Culinary Grand Prix Scothot.

– "Siggi" er en ærlig og direkte coach og har en flott evne til å holde hodet kaldt i stressende situasjoner. Dessuten passer han på oss med sitt falkeblikk, og er en viktig støtte i teamet vårt, sier Dragsten Kjelsrud.

Les også: Dette er alle lagene i Årets unge kokk og Årets kokk 2019

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS