Mais i papp

Bonduelle blir den første på det norske markedet med pappemballasje for mais i 3-pakk. Investeringen vil redusere 170 tonn plast per år.

Grønnsaksselskapet Bonduelle vil være den første i Norge som fjerner den vanlige plastemballasjen på mais i multipakninger. I stedet vil maisboksene være omgitt av en mindre papphylse laget av 50 % resirkulert papp. Det blir like enkelt å kjøpe mais i multipakninger, men med endringen reduserer Bonduelle 170 tonn plast i sine europeiske virksomheter.

Fra plast til papp

Nå blir det lettere for nordmenn å ta et mer klimasmart valg i dagligvarebutikkene ettersom grønnsaksselskapet Bonduelle fjerner plasten rundt bestselgeren i 3-pakk. Plasten byttes ut med 50 prosent resirkulert papp og vil dermed spare omtrent 170 tonn plast totalt i Europa, noe som tilsvarer hele 6,8 millioner 50 centiliter PET-flasker.

I tillegg til pappemballasjen, bruker Bonduelle hemetikkbokser som er 100 prosent resirkulerbare. I Europa er det ikke noe annet emballasjemateriale som resirkuleres i en slik grad at 96 prosent av boksene som produseres resirkuleres. Takket være hermetikkens hermetiske evne, beholder maisen sine naturlige ernæringsverdier uten å måtte tilsette konserveringsmidler. I tillegg reduseres matsvinn da produkter i hermetikk har lang holdbarhet.

Fransk familiebedrift

Bonduelle er en fransk familiebedrift med lang tradisjon for bærekraftig jordbruk og matproduksjon. All mais dyrkes i Europa og er fri for plantevernmidler/sprøytemidler. selskapet vurderer regelmessig produktene sine for å gjøre dem mer klimasmarte.

– For oss har det alltid vært viktig å bidra til en mer bærekraftig matproduksjon. Vi har en lang tradisjon innen bærekraft, og vi prøver alltid å bli bedre. Med denne endringen kan vi oppnå en stor forskjell og vil også være et skritt nærmere vårt mål om 100 prosent resirkulerbar eller sirkulær emballasje innen 2025, sier administrerende direktør i Bonduelle Nordics, Benoît Bonduelle.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS