Årets første Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets første utgave av magasinet Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på Horecas første utgave i 2021. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Havgapshotell med stort potensial

Hustadvika Gjestegård ligger idyllisk til helt ute ved det dramatiske storhavet, og har stort potensial som reiselivsdestinasjon.

– Sommeren 2020 ble mye bedre enn forventet. Vi har hatt jevn, god turiststrøm hele sommeren. Det at vi har lykkes denne sommeren, tror jeg vil gi resultater for årene som kommer, sier hotellvert Jørn Aase.

– Nå skal det arbeides med å tydeliggjøre konseptet, forteller Aase.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 1 2021

Kommentar fra Arne Sørvig

«Når dette skrives frykter alle den muterte engelske varianten, som gir en vond påminnelse om at pandemien ikke er over. Det er som å få en låvedør i ansiktet. Og enda vondere er det fordi vi forventet en gradvis åpning av samfunnet igjen i det nye året, ettersom vaksinasjonsprogrammet ble rullet ut og ga oss håp om en retur til normaliteten igjen», skriver Arne Sørvig i en kommentar i dette magasinet (skrevet 27. januar).

Sørvig har mangeårig erfaring innen matrelatert næringsliv i Norge og internasjonalt. Han blant annet vært leder for strategisk markedsføring i Marine Harvest Group og landdirektør i Norges Sjømatråd. Han vokste opp i en hotellfamilie, har kokkeutdanning, mastergrad i hotell- og reiselivsutvikling fra Norsk Hotellhøgskole og Cornell University (USA), og en doktorgrad i industriell økonomi. Glødende opptatt av læring, prestasjoner, mat og kommunikasjon. Han har vært daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidl. Bocuse d’Or Norge) siden 2015.

Les hele kommentaren i magasinet Horeca, nummer 1 2021

Tre nye medlemmer i De Historiske

2020 var et utfordrende år for norsk reiseliv, og på tross av dette opplever De Historiske en stor pågang av reiselivsbedrifter som ønsker medlemskap.

Nylig ble tre nye hoteller medlem i den landsomfattende sammenslutningen av historiske hoteller og restauranter.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 1 2021

Konferansehoteller.no i vekst

Konferansehoteller.no blir stadig større. Fire nye hoteller er nå tatt opp, og nå teller organisasjonen 18 hoteller.

– Konferansehoteller.no er en samling med utvalgte konferansehotell innenfor 1,5 times reisevei fra Oslo. Alle med sin egen sjel og puls, skapt av historien, omgivelsene og menneskene som jobber der, forteller daglig leder for Konferansehoteller.no, Thomas Elvaas.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 1 2021

Typebedrift – Lykseth’s Kjøkken

– 2020 har ikke vært vårt beste år, nei, men vi greier å kjøre rundt, sier Jan-Arne Lykseth. Han eier og driver Lykseth’s Kjøkken.

Fra lokalene i Brennåsen utenfor Kristiansand leverer han catering til alle slags anledninger – men også varm og kald mat over disk fem dager i uken.

Lykseth’s Kjøkken er typebedrift Horeca, nummer 1 2021

Vin til skalldyr

Vinteren er den beste årstiden for skalldyr. Da er skalldyrene fastere, smaker mer og har best kvalitet. Vin til skalldyr må ha god friskhet, gjerne aroma av mineralitet og kropp som kler smaksintensiteten til råvarene.

Chablis er for mange vinen til skalldyr, men finnes det ikke andre alternativ og som helst er mer prisgunstig?

Svaret får du i magasinet Horeca, nummer 1 2021

Smittevern, renhold og hygiene

Smittevern, renhold og hygiene har aldri vært viktigere enn nå.

I flere artikler i dette nummeret har vi satt søkelys på temaet.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 1 2021

Ny jusspalte fra neste nummer

Fra og med nummer 2 i 2021 vil Horeca få ny grafisk utforming, og blått blir erstattet med gult. For deg som leser er det viktigste at du vil få relevante råd innenfor enda flere fagfelt enn tidligere.

Dette skjer som følge av at Ræder-gjengen går over til ett av landets største og mest velrennomerte advokatfirmaer; Kluge Advokatfirma.

Portrettet – Bent Enoksen

Han har arbeidet i godt over halve livet i storhusholdningsbransjen. 31. januar takket Bent Enoksen (62) av – etter å ha vært i Findus siden 1986.

– Det passet bra å gå av med alderspensjon nå. Fra januar 2021 har eierne i London bestemt at det skal lages en felles nordisk satsing for markedet i Findus, som innbefatter at den «lokale» norske markedsavdelingen legges ned. Jeg har ikke motivasjon til å være med på denne nye satsingen. Det har jeg vært med på før, sier Bent Enoksen, som fylte 62 år i slutten av januar.

Les hele portrettet i Horeca nummer 1 2021

Andre større artikler

Du finner også større artikler om Sortland Hotell, som nå også har åpnet Gammelstua, om det norske selskapet Wibl, som lanserer «Cloud Kitchen Platform» for etablering av virtuelle restauranter i skyen og om Østlandske Storhusholdning, som arrangerer en egen messe med øl, vin og brennevin.

Du kan også lese om Årets kokk 2021 og om hotellbarer i Norge, som hevdet seg meget bra i Bartenders Choice Awards 2020.

Du finner også en artikkel om at Smak-messen er historie. BFSN og Norges Varemesse har brutt samarbeidet.

Etter at magasinet gikk i trykken, er de for øvrig kjent at BFSN startet sin egen messe, Gastro X, i samarbeid med X Meeting Point.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS