Forsiden på Horecas tredje utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)
Forsiden på Horecas tredje utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Nytt Horeca-magasin på vei til abonnentene

Nå er en ny utgave av magasinet Horeca på vei til abonnentene. I mange av artiklene i den tredje utgaven i 2020 blir selvfølgelig koronakrisen berørt.

Forsiden på Horecas tredje utgave i 2020. Mona Gjester Eikeland og Dag Eikeland driver Risør Hotel og Stangholmen fyr. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)
Forsiden på Horecas tredje utgave i 2020. Mona Gjester Eikeland og Dag Eikeland driver Risør Hotel og Stangholmen fyr. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Bransjen har vært og er inne i sin største krise noensinne. Men nå åpnes det sakte, men sikkert, opp, og selv om det for mange kan bli tunge måneder fremover, velger mange å være optimistiske.

I en av artiklene i dette nummeret har vi spurt en rekke ledere i bransjen hvordan de har opplevd krisen, og hva de tenker fremover.

– Nå må vi angripe situasjonen med positivitet og glede, slippe taket i koronafrykten, og gi våre gjester en positiv og deilig opplevelse, sier Statholdergaarden-gründer Bent Stiansen.

Den saken kan du lese i Horeca nummer 3 2020

Risør Hotel og Stangholmen fyr

Risør Hotel er navet i driften, men det er restauranten og driften på Stangholmen fyr som er «plommen i egget».

I løpet av noen få uker på sommeren, omsetter Stangholmen for fem millioner kroner.

Restauranten i havgapet utenfor Risør har eksistert i årevis, men har opplevd en oppblomstring de siste årene, takket være Mona Gjester Eikeland og Dag Eikelands iver og innsats for øya like utenfor Risør.

Det kan du lese mer om i utgave 3 av Horeca i 2020

Selger 600 søndagsmiddager – året rundt

Sanngrund, som ligger langs E 16 like ved Glomma helt ved grensen mellom Innlandet og Viken (tidligere Hedmark og Akershus), har blitt et fast møte- og stoppested for mange.

Og et fast sted for middag for enda flere på lørdager og søndager.

Det blir gevinst når det serveres i snitt 600 middager hver eneste søndag året rundt. I det siste har også lørdagene blitt en svært populær dag å besøke Sanngrund på.

Sanngrund, som er drevet av samme familie i snart 50 år, er vår typebedrift i Horeca nummer 3 2020

Arendal Herregaard & Spa blir sommerhotell

Fra 2003 til 2018 hadde Arendal Herregaard Spa & Resort åpent året rundt, men fra 2019 ble det bestemt at hotellet skulle bli et sommerhotell – åpent kun fra 1. mai til 1. september.

Noe spesielt ble jo det i år. På grunn av koronapandemien, åpnes ikke hotellet før 1. juli.

– Med tanke på Covid-19, har det vært størst trykk på hytter og leiligheter, der vi nærmer oss fullbooket i juli. Vi ser at det nå også er økende bestillinger på rom, sier eier Ove Trøen i Sudrheimgruppen.

– En fantastisk reise på Britannia Hotel

Storkjøkkenfirmaet 2080 har levert mye av det du er i befatning med når du er gjest på ærverdige Britannia Hotel i Trondheim.

– Dette har vært en helt fantastisk reise. Vi har vært med helt fra starten, og foruten den helt spesielle reisen, har dette også vært med på å utvikle oss som leverandør til dette markedet. Hotellet har rett og slett blitt som et stort showrom for oss, sier partner i 2080, Ole Henrik Eftedal.

Sjefsbartenderen på Britannia Hotel

Når Øyvind Lindgjerdet mikser frem drinken din på Britannia Hotel, føler du deg vel. Den 31-årige trønderen har baransvaret på ett av Nordens aller mest fasjonable hotell.

Han ble tidlig klar over at de var bartender han skulle bli, og ferden gikk via Vista Bar & Lounge (nå nedlagt), Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven), Kos og NordØst, før han til slutt havnet på Britannia.

Dit ble han rett og slett headhuntet. Den unge bartenderen hadde utmerket seg veldig. Han var rett mann i baren på Trondheims nye fasjonable hotell.

Les portrettet med Lindgjerdet i Horeca nummer 3 2020

Eget Figgjo-univers på Ambiente

Messen Ambiente i Tyskland ble arrangert like før koronakrisen slo ut.

– Vi er storfornøyde med Ambiente. Vi hadde vår stand i den nye horecahallen, som gjorde at besøkende var mer relevante for vårt marked. Dette var første gang Figgjo sto alene med egen stand, og vi fikk mye igjen for det. Med over 30 Figgjo-forhandlere over hele verden fikk vi gode møter med alle som besøkte Ambiente, sier markedsansvarlig i Figgjo, Christian G. Vassdal.

Les mer i Horeca nummer 3 2020

Andre større artikler

Du finner også større artikler om blant annet suksessen med «Afternoon tea» på Britannia Hotel, om hotellbelysning, om kokkelandslagets nye manager Gunnar Hvarnes, om Compact Living, et nytt banebrytende konsept fra Ole Henrik Eftedal, og om den koreanske kaffe Dalgona, som har blitt en «in-kaffe» under koronakrisen, for å nevne noen.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Rett fra Ræder (vår faste jusspalte), Nytt om navn, Bransjenytt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender (utsatt denne gang da de fleste arrangementer foreløpig er avlyst).

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS