Omslaget på Horecas andre utgave i 2019. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Nytt Horeca-magasin på vei

Årets andre utgave av magasinet Horeca i 2019 er nå på vei til abonnentene. Her kan du blant annet lese mer om Heim Hamar, som er det aller første stedet i Norden der gjestene kan tappe sitt eget øl.

Publisert
Omslaget på Horecas andre utgave i 2019. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Denne formen for ølservering er i ferd med å bre seg rundt i USA og Europa, men Heim Hamar blir altså det første stedet på våre nordlige breddegrader som tilbyr det banebrytende ølkonseptet.

Les mye mer i Horeca nummer 2 2019

Tema øl

Øl er for øvrig ett av hovedtemaene i denne utgaven. Du kan også lese om en annen selvbetjeningsløsning i Estland, om alkoholfrie Fripa, som nå tas inn på alle Scandic-hoteller, om flyselskapet Icelandair, som har lansert sitt eget øl, for å nevne noen av ølartiklene.

Familierestauranten ga grunnlag for hotelldrift

Restauranten Da Pode i Toscana, som er nevnt i den italienske Michelin-guiden, har vært et trekkplaster og trukket folk til stedet i snart 35 år, noe som også ga grunnlag for hotelldrift i 1994.

Familiebedriften Hotel Sovestro byr også på egenprodusert olivenolje, både rød- og hvitvin, og selvfølgelig både limoncino og grappa.

Les mer i magasinet Horeca (nummer 2 2019)

Støter bort mus og rotter

Normalt blir gift og klappfeller brukt til beskyttelse mot mus og rotter, men TX Guardian har lansert en «grønnere» løsning med elektriske støt.

Gründerne mener systemet er høyaktuelt for hotell- og restaurantbransjen.

– Det hele dreier seg om skallsikring av bygg og steder utsatt for plager med mus, rotter og andre skadedyr med ufarlige elektriske pulser, sier to av gründerne og eierne, Ole Einar Hagen og Andreas Aanerud.

Les mer om systemet i Horeca nummer 2 2019

«Rett fra Ræder»

I vår nye jusspalte «Rett fra Ræder», som Advokatfirmaet Ræders juridiske eksperter skriver er temaet i denne utgaven «Vanskelige arbeidstakere».

Les spalten i Horeca nummer 2 2019

Storkjøkkenbransjens historie

Den første utgaven av bladet Storkjøkken (Horecas forløper) kom sommeren 1969, noe som betyr at vi i år markerer 50-årsjubileet.

Tidligere BFSN-leder og veteran i storkjøkkenbransjen, Arne Dalseng, skriver artikler med historisk tilbakeblikk. Den femte artikkelen kan du lese i Horeca nummer 2 2019, og denne gangen har Dalseng besøkt storkjøkkenveteranen Kjell Rymoen i Kongsvinger.

Les de historiske tilbakeblikkene i magasinet Horeca

Andre større artikler

Typebedrift i denne utgaven av Sanner Hotell, mens Citybox-sjefen Eivind Hjulstad er portrettert i denne utgaven. Du finner også en stor artikkel om Hotel Frøya på Sistranda og om den nordiske Michelin-guiden, som kom ut i februar. Vi har også en artikkel om NM i kaffe 2019.

I vår faste vinspalte handler det om vin fra Portugal, og du kan også lese litt om den nye norske vinimportøren Viva Vino AS, og du kan også lese om nylanserte Beefeater Pink Gin, en ny gin med jordbær. I den samme artikkelen får du også drinktips.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS