Elda Bakeri er blant de 16 nominerte til «Årets Bakeri 2019». (Foto: Elda Bakeri)

16 bakerier nominert til «Årets Bakeri 2019»

16 norske bakerier kan bli «Årets Bakeri 2019». Bransjeorganisasjonen Baker- og Konditorbransjens Landsforening står bak prisen, som ble delt ut for første gang i fjor. Da vant Edgars Bakeri i Mandal.

Publisert

– Juryen har fått inn 16 nominerte bakerier. Disse er nominert av bransjekolleger. På listen av nominerte bedrifter er det mange gode bakerier. Nå starter et krevende arbeid for å komme frem til et utvalg som går videre til finalen i kåringen, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.

Fremheve gode bakerier

I årets konkurranse er det bedriftens innovasjon og nyskapingsevne som blir tillagt mest vekt ved vurderingen av de nominerte bakeriene.

Her skal juryen vurdere bedriftenes innovasjon, hvordan det har vært jobbet systematisk med innovasjon og hva resultatene er av innovasjonen.

– Målet med kåringen er å øke bevisstheten rundt alle elementene som utgjør en vellykket bedrift, styrke samholdet i bransjen, samt å fremheve og presentere gode bedrifter, sier direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.

Disse er nominert

Disse bakeriene er nominert til Årets Bakeri 2019:

Baker Jørgensen, Arendal

Bakeriet i Lom, Lom

Bonzo bakeri, Tvedestrand

Boulangerie M, Oslo

Elda Bakeri (Gjestalveien Conditori), Sandnes

Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn

Lie Nielsen, Bergen

Majas Bakeri, Larvik

Rosenborg Bakeri, Trondheim

Samverket, Moss

Sandnes Bakeri, Sandnes

Sour To The People, Hønefoss

Tollboden Bakeri, Flekkefjord

Tromsø Bakeri, Tromsø

W.B Samson, Oslo

Åpent Bakeri, Oslo

16 skal bli til tre

I løpet av de neste ukene skal de 16 bakeriene bli til tre finalister. Vinneren av «Årets Bakeri 2019» offentliggjøres på bakerbransjens landsmøte og bransjetreff som går av stabelen på Leangkollen i Asker 8. mai.

Juryen ledes av Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), og består i tillegg av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS