
16 bakerier nominert til «Årets Bakeri 2019»
16 norske bakerier kan bli «Årets Bakeri 2019». Bransjeorganisasjonen Baker- og Konditorbransjens Landsforening står bak prisen, som ble delt ut for første gang i fjor. Da vant Edgars Bakeri i Mandal.
– Juryen har fått inn 16 nominerte bakerier. Disse er nominert av bransjekolleger. På listen av nominerte bedrifter er det mange gode bakerier. Nå starter et krevende arbeid for å komme frem til et utvalg som går videre til finalen i kåringen, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.
Fremheve gode bakerier
I årets konkurranse er det bedriftens innovasjon og nyskapingsevne som blir tillagt mest vekt ved vurderingen av de nominerte bakeriene.
Her skal juryen vurdere bedriftenes innovasjon, hvordan det har vært jobbet systematisk med innovasjon og hva resultatene er av innovasjonen.
– Målet med kåringen er å øke bevisstheten rundt alle elementene som utgjør en vellykket bedrift, styrke samholdet i bransjen, samt å fremheve og presentere gode bedrifter, sier direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.
Disse er nominert
Disse bakeriene er nominert til Årets Bakeri 2019:
Baker Jørgensen, Arendal
Bakeriet i Lom, Lom
Bonzo bakeri, Tvedestrand
Boulangerie M, Oslo
Elda Bakeri (Gjestalveien Conditori), Sandnes
Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn
Lie Nielsen, Bergen
Majas Bakeri, Larvik
Rosenborg Bakeri, Trondheim
Samverket, Moss
Sandnes Bakeri, Sandnes
Sour To The People, Hønefoss
Tollboden Bakeri, Flekkefjord
Tromsø Bakeri, Tromsø
W.B Samson, Oslo
Åpent Bakeri, Oslo
16 skal bli til tre
I løpet av de neste ukene skal de 16 bakeriene bli til tre finalister. Vinneren av «Årets Bakeri 2019» offentliggjøres på bakerbransjens landsmøte og bransjetreff som går av stabelen på Leangkollen i Asker 8. mai.
Juryen ledes av Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), og består i tillegg av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).