Jean-Philippe Bergier feirer 30 år som kjellermester hos Bache Gabrielsen med å blande en ny konjakk som har fått navnet Cercle. (Foto: Alexis Berg/Bache Gabrielsen)

Feirer 30 år med ny konjakk

Denne høsten kan Jean-Philippe Bergier markere 30 år som kjellermester hos Bache Gabrielsen. For å markere dette, har han blandet en konjakk som har fått navnet Cercle.

Publisert

Bache Gabrielsen Cerkle skal symbolisere partnerskap og vennskap mellom kjellermesteren og vinbøndene som har fulgt familien gjennom 30 år.

Jean-Philippe Bergier har vært med helt siden1989. Da var han bare 25 år og hadde sine første dager i kjelleren da Christian Bache-Gabrielsens far, og Hervé Bache-Gabrielsens bestefar René stod ved roret i kjelleren. Hele tre generasjoner har han fulgt i familiebedriften.

Firmaets viktigste medarbeider

Kjellermesteren er helt sentral i arbeidet med å utvikle gode produkter. Det er han som holder kontakt med områdets vinbønder og destillatører, og det er han som kjøper inn de destillatene som han tror er nødvendige de neste tiårene framover.

Når destillatene er kommet i hus, skal det blandes. En kunst som krever uhyre finstemte sanser, og store mengder erfaring. Og selvsagt må kjellermesteren sørge for best mulige lagringsforhold. Hele firmaets kapital ligger der nede i dypet, og hos Bache-Gabrielsen vokter han omkring 5000 konjakkfat som krever all oppmerksomhet med tanke på temperatur og luftfuktighet.

Fra alle vinbøndene

Bache-Gabrielsen Cercle som ble lansert i Norge 6. september i år, består av en blanding av destillater fra alle vinbøndene som har fulgt familiehuset gjennom 30 år.

– Cercle har en mørk rav farge, samt en rik og kompleks duft med hint av tørket frukt og hvite blomster. Smaken følger opp med ett bløtt anslag med hint av lær, sitrus og moden frukt. Den har også en lang ettersmak, opplyser produsenten.

Spennende jobb

Kjellermester Bergier forsikrer at han gleder seg over hver dag på jobben. Ikke minst gleden over å oppdage ulike dufter hver gang han smaker en ny konjakk. Han er overrasket over at det finnes så mange forskjellige varianter.

– Det er spennende å velge produkter som jeg legger i kjelleren i tiår for så å oppdage noe stort. En kjellermester reiser i tiden og manipulerer tiden. Noen ganger helt tilbake til 1870 (som i Tribute,Bache-Gabrielsens 100 års jubileums konjakk), og i fremtiden via fremtidige kjellermestere som kan benytte seg av mine gjemte skatter i kjelleren. Dette gir oss mulighet til å utvikle, blande, smake og nyte fantastiske konjakker i dag, sier Bergier.

(Pressemelding)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS