Christopher W. Davidsen i aksjon i Budapest i mai i fjor. (Foto: Morten Holt)

Nå går ferden til Lyon

I går ble lysene på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotel i Rogaland slukket. I dag setter det norske Bocuse d’Or-laget seg på flyet til Frankrike. Om en drøy uke er det tid for Christopher W. Davidsens store ilddåp i Lyon.

Publisert
Festklærne er klare for Bocuse d'Or-gutta. Fra venstre Christopher W. Davidsen, Christian A. Pettersen, Fredrik Van Opdrop, Fredrik Mattias Lundgren og Håvard Werkland. (Foto: Team CWDs Facebook-side)

Den kommende uka skal tilbringes godt – hos en tidligere Bocuse d’Or-vinner, franske Regis Marcon. Han holder til i den vesle byen Saint Bonnet le Froid sørvest for Lyon. Byen ligger nesten 1000 meter over havet, så nå blir det «høydetrening» noen dager, og den siste finpussen skal gjøres før Davidsen & co skal i aksjon som nummer 11 den første dagen.

Like før helga reiste bilen med alt det norske utstyret til Frankrike, og er nå fremme.

Les også: Davidsen ut som nummer 11 i Bocuse d’Or

Les også: Dette er Davidsens konkurrenter i Bocuse d’Or 2017

Utstyret har kommet frem til Frankrike. (Foto: Team CWDs Facebook-side)

Over 4000 arbeidstimer

Godt over 4000 arbeidstimer er unnagjort i løpet av de siste 14 månedene. I Bocuse d’Or Europe 2016 i Ungarn i mai i fjor ble det sølv, men kommende uka sikter Christopher W. Davidsen & Team CWD/Team Norway helt mot toppen av pallen når Bocuse d’Or 2017 arrangeres i Lyon.

Det er flere støttespillere som har reist til Frankrike. Christopher W. Davidsen, commis Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes er de viktigste, men ellers er Karl Erik Pallesen, som var Davidsens coach da han vant Årets kokk 2015 og ble Norges Bocuse d’Or-deltaker, og sølvvinneren i samme konkurranse, Christian André Pettersen med på turen. Ellers er de unge kokkene Fredrik Mattias Lundgren og Fredrik Van Opdrop også gode hjelpere i teamet.

Ellers er selvfølgelig president og Norges medlem i Bocuse d’Or-juryen, Lars Erik Underthun og daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig, sentrale i det norske teamet.

Les også: Vegetar på Bocuse d’Or-menyen

Les også: Bresse-kylling på Bocuse d'Or-menyen

Trent på Kronen Gaard

De siste månedene har laget trent på Kronen Gaard Hotel i Sandnes.

– Vi er svært takknemlig overfor Kronen Gaard som har vært en fantastisk vert og partner disse månedene. Det har vært et godt samarbeid. Et godt sted, skriver team CWD på sine Facebook-side.

Les også: Davidsen i gang på Kronen Gaard

Her kan du følge teamet på Facebook

Les også mer på Bocuse d’Or Norges facebookside

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annethvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

* Den neste utgaven av Bocuse d’Or arrangeres i Lyon 25. og 26. januar 2017. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

* Les også mer på Bocusedor.com

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og i 2016 i Budapest. Den neste utgaven, i 2018, skal arrangeres i Torino i Italia.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

Bocuse d’Or Norge

* Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.

* Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

* Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 12 mesterkokkene som til nå har konkurrert i verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk og legger retningen for Bocuse d’Or Norge.

* Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Bocuse d'Or i Lyon (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

* Les mer på Bocusedornorge.no

Powered by Labrador CMS