Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tradisjon med en tvist

For femte året på rad arrangeres CognacExpo i Bergen, i år lørdag 22. oktober på Radisson Blu Royal Hotel.

Publisert

Og i år kan de besøkende nyte cognac i flere varianter enn tidligere.

– Cognac er utrolig allsidig, og passer perfekt i kaker, konfekt og ikke minst herlige drinker. Cognac er ikke lenger noe man tar frem til kun bryllup og jubileer, og drikkes med høy sigarføring. Cognac gjør seg i varme drikker på høsten og i punsjen du serverer på vors, sier Ina Ravnanger i Arcus.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Blant verdens største

CognacExpo er blant verdens største messe for cognac-entusiaster. Det som, for fem år siden, begynte som et hobbyprosjekt har vokst seg til å tiltrekke seg de mest ettertraktede cognac-produsentene i verden. Og med veksten har også nyvinningene kommet.

På årets messe vil deltakerne ikke bare kunne smake seg gjennom produktene til flere titalls produsenter. Det vil også bli sjokoladeparring med cognac og drinkmiksing med eksperter på cocktails fra Frankrike og Nederland.

Cognac Tea Punch.

Er blitt for alle

– Kanskje noe forutinntatt så vi for oss, da vi startet for fem år siden, at messen skulle bli en liten gjeng med herrer som nippet til cognac. Men, til vår store glede, har det også strømmet på med både kvinner og menn som har det til felles at de elsker det franske brennevinet, sier daglig leder i CognacExpo, Kjetil Hansen.

Prøv for eksempel en Cognac Tea Punch (saken fortsetter under bildet)

2 deler Braastad VSOP

2 deler iste

Richard Braastad.

1 del appelsinlikør

1 del klar sirup

CognacExpo

CognacExpo arrangeres 22. oktober på Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen. Messen består av en rekke utstillinger der flere titalls cognac-produsenter presenterer sine produkter, samt såkalte Master Classes der deltakerne får mulighet til å oppleve og lære om cognac fra kjente cognac-makere som Richard Braastad og Jean Grossperrin. Her blir det mulighet til å smake på sjeldne og eksklusive årganger som man ellers ikke får tak i, heter det i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Antall liter cognac pr 1000 innbyggere

Norge er en cognac-drikkende nasjon, viser tall fra Euromonitor.

Norge: 310 liter

Finland: 255 liter

USA: 108 liter

Frankrike: 73 liter

Danmark: 72 liter

Sverige: 50 liter

Tyskland: 39 liter

Canada: 23 liter

Kina: 18 liter

 

Powered by Labrador CMS