Det norske seniorkokkelandslaget vant kategorigull i «Senior Chefs Table» i VM for kokkelandslag. Det norske laget består av fra venstre: Aron Espeland, Sindre Iversen, Trym Karlsen, Panupong Phengpheng, Toum S.D Ulseth, kaptein Sebastian Myhre, Kåre A. Hjartholm og manager Gunnar Hvarnes. (Foto: Per Magne Dalen)

Gull til kokkelandslaget

Det norske kokkelandslaget (senior) fikk søndag kategorigull i «Senior Chefs Table» i VM for kokkelandslag («Culinary World Cup 2022»).

Kåre André Hjartholm i full konsentrasjon under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. (Foto: Rasmus Kongsøre)

Kategorigullet ble svært godt mottatt i det norske laget, og er et viktig bidrag når poengsummen i alle konkurransene skal danne grunnlaget for hvilket kokkelandslag som er verdens beste. Premieutdelingen er torsdag 1. desember.

I Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier, der «Senior Chefs Table» er en av dem.

I konkurransen lages det sju serveringer/retter til 12 gjester, såkalt «fine dining».

Laget

Sindre Iversen, Aron Espeland, Trym Karlsen, Kåre A. Hjartholm, Sebastian Myhre og Gunnar Hvarnes fotografert på en treningssamling før VM i Luxembourg. (Foto: Morten Holt)

Det ble i dag klart at Norge fikk kategorigull for innsatsen i Senior Chefs Table.

Det norske laget består av Aron Espeland, Sindre Iversen, Trym Karlsen, Panupong Phengpheng, Toum S.D Ulseth, Kåre A. Hjartholm, kaptein Sebastian Myhre og manager Gunnar Hvarnes.

– Vi er superfornøyd med kategorigullet, men vi vet ikke poengsummen. Gull spenner fra 90 til 100 poeng, men vi håper vi er i øverste del av skalaen, sier kaptein Sebastian Myhre.

– God følelse å ta med seg videre

Kaptein Sebastian Myhre. (Foto: Morten Holt)

Smak teller 50 prosent i konkurransen, og har vært et stort satsingsområde for det norske laget i utviklingen av VM-menyen.

– Smakene ble veldig gode, og jeg er veldig trygg på at vi leverte veldig bra på smak. Vi er mange som smaker og passer på at vi leverer best mulig på dette viktige kriteriet. I tillegg vurderes vi på hvordan vi jobber. Dommerne vurderer ryddighet, teamspirit og humør, samt utseende og faglig korrekt håndverk. Alt i alt leverte vi veldig bra i konkurransen. Vi fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene. Dette gir oss en god følelse å ta med seg inn i vår neste konkurranse som er «Hot Kitchen – Restaurant of Nations», sier Myhre.

Menyen

Toum S.D Ulseth i aksjon. (Foto: Morten Holt)

Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med kveite, pasta som veganrett, tørrmodnet biff og «snø-egg» som dessert bestående av hvit sjokolade.

De norske kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

Se bilder av rettene nederst i saken

Les også: Sølv på VMs første dag

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser. Konkurransen har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert fjerde år, og har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen Expogast i Luxembourg.

Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien «Chefs Table». Et svært viktig valg, slik at alle WACS konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft. De norske kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. I den spede begynnelse ble de norske kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogseth. Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eyvind Helstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. I 2018 vant kokkelandslaget og juniorkokkelandslaget begge bronse sammenlagt.

Chefs Table. (Foto: Stian Broch)

.

Chefs Table. (Foto: Stian Broch)
Fiskefatet. (Foto: Stian Broch)
Petit Fours. (Foto: Stian Broch)
Tapas. (Foto: Stian Broch)
Veganrett. (Foto: Stian Broch)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS