Aron Espeland (til venstre) og kaptein Sebastian Myhre legger opp desserten som besto av kirsebær fra Hardanger i ulike varianter. (Foto: Rasmus Kongsøre)

Nytt kategorigull i VM - på vei mot solid pallplass

Den norske medaljefesten forsetter i Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. Kokkelandslagene fikk tirsdag sitt tredje kategorigull, denne gang i seniorlaget i «Hot Kitchen - Restaurant of Nations». Med tre gull ligger Norge godt an i løypa til å kjempe om totalgullet.

Norge fikk i dag sitt tredje gull i Culinary World Cup 2022 i senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations». Det norske laget består av Eline Sofie Sunde (fra venstre), Toum S.D Ulseth, Jostein Torgersen, Kåre A. Hjartholm, Sindre Iversen, Aron Espeland, Panupong Phengpheng, Åshild Lerbakk, Katrine Åsnes Gjesdal og Trym Karlsen. Kaptein Sebastian Myhre var på kapteinsamling da bildet ble tatt. (Foto: Rasmus Kongsøre)

Seniorlaget har dermed tatt to gull så langt, mens juniorlandslaget har hentet ett gull.

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier, der senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations» er en av dem. I konkurransen lages det en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 110 gjester.

Tredje kategorigull

Panupong Phengpheng (til venstre) og Kåre A. Hjartholm hadde 110 gjester å servere under konkurransen. (Foto: Rasmus Kongsøre)

De norske kokkelandslagene håver inn edelt metall under kokke-VM i Luxembourg. Det ble i dag klart at Norge fikk sitt tredje kategorigull. Denne gang for innsatsen i seniorlandslaget la ned i «Hot Kitchen – Restaurant of Nations».

Det norske laget besto av Aron Espeland, Sindre Iversen, Trym Karlsen, Panupong Phengpheng, Toum S.D Ulseth, kaptein Sebastian Myhre, Kåre A. Hjartholm og manager Gunnar Hvarnes.

Verdensmesterdrømmen lever

Så langt har Norge tatt tre av fire mulige gull i verdensmesterskapet. I tillegg har Norge også en sølvmedalje. Selv om den siste konkurransen fortsatt ikke er bedømt, lever Norges store drøm om å bli verdensmestre i beste velgående.

Torsdag summeres poengsummene fra alle de fem konkurransene, og verdens beste kokkelandslag kåres.

Sist Norge vant denne konkurransen, var i 2006 med Svein Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

Se bilder av det laget serverte i «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» nederst i saken

– Solid laginnsats

Kjetil Gundersen er en av tre A-sertifiserte kokkedommere i Norge og er leder i Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg som følger opp Norges landslagskokker. Han er imponert over de norske prestasjonene i Culinary World Cup 2022. (Foto: Per Magne Dalen)

– Kategorigullet i senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» var en sterk prestasjon på en dag med en del tekniske utfordringer, men lag som har trent godt, takler som regel slike ting godt. Dette gullet var preget av en solid laginnsats, sier Kjetil Gundersen, som er en av Norges tre A-sertifiserte kokkedommere.

Han har vært dommer i tre VM og to OL og har også selv en karriere bak seg som konkurransekokk tidlig på 2000-tallet.

Under det pågående verdensmesterskapet i Luxembourg står han «ringside» som leder for Norske Kokkers Landsforenings (NKL) faglige utvalg, som skal gi råd og veiledning til deltakerne på De Norske Kokkelandslagene.

– Norge presenterer på et forventet toppnivå og det blir spennende å se hva dette holder til når poengene skal telles opp på torsdag. Det er flere lag som har fått kategorigull og kampen om pallplassene kommer til å bli hard, sier Gundersen.

Les også: Sølv til "Community Catering"-landslaget

Les også: Kategorigull til seniorkokkelandslaget

Les også: Også juniorene tok gull i VM for kokkelandslag

Menyen

Den norske menyen i senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» bestod av bakt kveite med brunet smør som forrett, økologisk and fra Telemark som hovedrett, og kirsebær fra Hardanger i ulike varianter til dessert.

De norske kokkelandslagene har valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022.

Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations»: «Cherries from Hardanger». (Foto: Stian Broch)
Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations»: «Late Autumn Gold». (Foto: Stian Broch)
Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations»: «Our Sea Harvest». (Foto: Stian Broch)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS