Også juniorkokkelandslaget hentet hjem et kategorigull i dag. Det norske juniorlandslaget fikk kategorigull i Junior «Chefs Table on fire». Laget består av fra venstre Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger. (Foto: Rasmus Kongsøre)

Også juniorene tok gull i kokke-VM

Det norske juniorkokkelandslaget fikk mandag kategorigull i «Junior Chefs Table on fire» i Culinary World Cup 2022.

Det norske juniorlandslaget leverte best når det gjaldt som mest. Visekaptein på juniorlaget, Jon Erlend Matre (t.v.) og Andreas Enger Fjellheim og resten av laget leverte til gull i Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. (Foto: Rasmus Kongsøre)

Juniorlaget består av Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger.

Kategorigull

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der «Junior Chefs Table on fire» er en av dem.

I konkurransen er det fem serveringer til 12 gjester, såkalt fine dining.

Det ble i dag klart at Norge fikk et nytt kategorigull i VM. Denne gangen for innsatsen i Junior «Chefs Table on fire». Enda et kategorigull ga god stemning i det norske laget, og er et viktig bidrag når poengsummen i alle konkurransene skal danne grunnlaget for hvilket kokkelandslag som er verdens beste.

Premieutdelingen er torsdag 1. desember.

Tidenes beste

Juniorlagets visekaptein Jon Erlend Matre sammen med Andreas Enger Fjellheim. (Foto: Morten Holt)

Aldri har det norske juniorlandslaget levert så bra som da det gjaldt som aller mest.

– Vi har hatt ti store gjennomkjøringer i forkant av VM og aldri levert bedre enn vi gjorde nå i VM, sier en strålende fornøyd visekaptein på juniorlandslaget, Jon Erlend Matre.

Han er glad hans lag bidrar til å holde drømmen om et sammenlagt gull i kokke-VM i levende live.

– Vi hadde en god følelse gjennom konkurransen og det var utrolig godt å få bekreftet at vi kan levere på dette nivået. Også gjestene var kjempefornøyde med maten vi serverte. Flere av dem hadde smakt maten på tidligere gjennomkjøringer og fortalte at de smakene vi leverte i VM-konkurransen var de meste noensinne, sier Matre.

– De fantastiske tilbakemeldingene og et kategorigull gir oss en skikkelig «boost» inn i vår neste konkurranse, som er «Hot Kitchen – Restaurant of Nations», der vi skal servere en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester, sier Matre.

Menyen

Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med piggvar, hummer og laks, tørrmodnet biff til hovedrett og en dessert bestående av blant annet sjokolade og bringebær i ulike varianter.

De norske kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

Se bilder av det juniorkokkelandslaget nederst i saken

Les også: Sølv til "Community Catering"-landslaget

Les også: Kategorigull til seniorkokkelandslaget

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser. Konkurransen har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert fjerde år, og har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen Expogast i Luxembourg.

Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien «Chefs Table». Et svært viktig valg, slik at alle WACS konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft. De norske kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. I den spede begynnelse ble de norske kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogseth. Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eyvind Helstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. I 2018 vant kokkelandslaget og juniorkokkelandslaget begge bronse sammenlagt.

Tapasretten. (Foto: Stian Broch)
Dessert. (Foto: Stian Broch)
Hovedretten. (Foto: Stian Broch)
Showfatet. (Foto: Stian Broch)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS