Deli de Luca med veganburger

I dag, 27. februar, lanserer Deli de Luca, som første landsdekkende kjede innen convenience, en 100 prosent grønn veganburger.

Publisert

– Vegantrenden er sterkt økende i Norge. Derfor tilbyr vi et vegan-alternativ til den tradisjonelle hamburgeren, sier kategorisjef mat i Deli de Luca og Tiger, Anne-Katrine Aa.

Veganburgeren, som fås i 93 Deli de Luca-butikker, består av en burgerpuck laget av hveteprotein og et hamburgerbrød uten melk, smør og egg. Tilbehøret består av salat, rødløk, syltet agurk, soyamelk-basert majones, BBQ-saus uten honning og skivet cheddar-style; et melkefritt alternativ til ost.

– Det har vært viktig for oss å utvikle en burger som i smak og konsistens likner på vanlig hamburger. Den skal falle i smak hos dem som liker kjøtt, men som av andre grunner har kuttet ut eller kuttet ned på sitt kjøttforbruk, sier Aa, og legger til at Deli de Luca fra før av har flere veganprodukter; som vårruller, salater og Lenny & Larry-cookies.

Sterk trend

– Fra å være en liten gruppe som unngår råvarer fra dyreriket av etiske grunner, har vi i Norge fått en stor konsumentgruppe som ønsker å kutte ned på forbruket av produkter fra dyreriket av helse- og/eller miljøhensyn. Dette gjør at etterspørsel etter veganprodukter øker betydelig, og økningen ser ikke til å flate ut, sier Sally Renshaw i Vegan Norway.

Hun er selv veganer og har i fem år fulgt vegantrenden i Norge på nært hold, blant annet ved administrere en app med oversikt over alle vegan-tilbudene i Norge.

– Vi er stolte av å være den første store kjeden som går inn med en 100 prosent grønn veganburger i våre butikker. Vi har som mål å ha det beste utvalget til folk på farten, da må vi også tilby gode matopplevelser til veganere og vegetarianere. Vi har stor tro på vår veganburger, rett og slett fordi den smaker veldig godt, sier Aa.

Forskjellen på veganere og vegetarianere

Usikker på definisjonene?

Vegetarianere spiser ikke kjøtt, kylling eller sjømat, mens veganere kutter ut alle produkter som inneholder råvarer fra dyreriket, slik som meieriprodukter, egg og honning, men også gelatin og stabilisatorer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS