Ingulf Galåen og Galåvolden Gård ved Røros er nominert med flere produkter i Det norske måltid. Røros har for øvrig med hele fem produkter i finalen. (Foto: Morten Holt)

Dette er finalistene i Det Norske Måltid

I kveld arrangeres Det norske måltid 2015 i Stavanger. Dette er de 33 finalistene. 11 av dem kan vinne. I tillegg deles prisene prisene "Årets matspire" ut av Matmerk, samt at hedersprisen skal deles ut.

Publisert

– Nå ser vi at alle finalistene holder høyt nivå, og konkurransen er knivskarp. Vi er veldig stolte av bredden og rekken finalister. Derfor ønsker vi alle velkommen til å smake alt dette på matgallaen i januar, sier prosjektlederne i Det Norske Måltid Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100 000 kroner.

Under finner du alle finalistene - i hver kategori

Årets sjømat foredlet

Røkt Lakseloin`s med pepper & Cognac (Kaldrøkt) Garnviks Røkeri, Sør-Trøndelag

Absolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks AS, Rogaland

Gravet Regnbueørret, Leiren Laks AS, Hordaland

Årets sjømat oppdrett

Salma loin, Salmon Brands AS, Oslo

Salma Raw, Salmon Brands AS, Oslo

Fjordørret, Hallvard Lerøy, Hordaland

Årets sjømat villfanget

Ferske reker, Sirevaag AS, Rogaland

Sjøfrossen villfanget torskefilet, Ramoen AS, M-36 fabrikktråler, Møre og Romsdal,

Ulkefilet, Domstein Sjømat AS, Rogaland.

Årets det grønne – naturelle

Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold

Snackpaprika, Miljøgartneriet Rogaland

Sjitne Gulerøde, J&J Wiig DA, Rogaland

Årets det grønne – foredlet

Einerbærsirup, Ekta gødt DA, Oppland

Økologisk Rød Aroma Eplemost - Spesialitet Dyre Gård, Østfold

Plommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, Hordaland

Årets kjøtt

Vaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, Rogaland

Ytrefilet reinsdyr kalv, Rørosrein AS, Sør-Trøndelag

Jæren Smak Ribbe, Prima Jæren, Rogaland

Årets kjøtt foredlet

Tørrsaltet bacon, Lundal Nord AS, Nordland

Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri as, Telemark

Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, Rogaland

Årets meieriprodukt foredlet

Økologisk Røros Rømme, Rørosmeieriet AS, Sør-Trøndelag

RørosIs Tjukkmjølksis m/tyttebær, Galåvolden Gård AS, Sør-Trøndelag

RørosIs Fløteis m/molte, Galåvolden Gård AS, Sør-Trøndelag

Årets ost

Kvit Kjerringøy, Kjerringøy Gård, Nordland

Valdres Ost, Valdres Meieriet, Oppland

Fjellgeit, Bo Jensen, Rogaland

Årets godbit

Tørket Reinkjøtt, Skodi Rein AS, Finnmark

Treak Ekta gødt DA, Oppland

Lammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt AS, Hedmark

Årets tradisjonsøl

6060 Lys Øl, Grim & Gryt Økobryggeri, Møre og Romsdal

Pilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS, Akershus

Slaget på Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS