Daglig leder for Nøgne Ø. Sverre Orm Øverland. (Foto: Nøgne Ø)

Nøgne Ø – tilbake til røttene

I fjerde kvartal 2018 returnerte Nøgne Ø til sine klassiske halvlitersflasker på Vinmonopolet, med stort hell. – En enkel emballasjeendring har gitt volumvekst, sier daglig leder for Nøgne Ø, Sverre Orm Øverland.

Publisert

Nå velger bryggeriet å gjøre det samme i dagligvare, og fra medio februar blir det 0,5 litersbokser med øl fra Nøgne Ø i butikkhyllene. Da bryggeriet fra Grimstad ved inngangen til 2018 valgte å dreie heleporteføljen over på 0,33 liter emballasje, opplevde de en forbrukerstorm med et unisont krav om retur til bryggeriets tradisjonelle emballasjestørrelse.

– Lytt til forbrukerne

– Det er unikt for en merkevare å være så sterkt assosiert med en spesifikk emballasjestørrelse. Vi er heldige i så måte, siden man tross alt selger mer jo større emballasjen er.
Øverland mener Nøgne Ø nå har lært en essensiell lekse.

– Lytt alltid til forbruker før drastiske endringer gjennomføres.

Rangert som et av verdens beste bryggerier for 12. gang

Samtidig feirer bryggeriet at de for 12. gang er rangert som et av verdens 100 beste bryggerier av det anerkjente nettstedet RateBeer. Listen ble offentliggjort 29. januar.

– Med over 40.000 bryggerier i verden, hadde vi aldri drømt om at et lite bryggeri fra Grimstad ville hevde seg i verdenstoppen, sier Øverland i pressemeldingen.

På sørlandsk vis er bryggerne i Nøgne Ø både ydmyke og stolte over å få denne internasjonale anerkjennelsen for ølet de brygger.

Nøgne Øs porter – nummer sju i verden

På listen over verdens beste øl kategorisert etter stilart, er Nøgne Ø Porter rangert som den sjuende beste i verden.

– Selv om vi har vunnet mange priser for vår porter, varmer det ekstra når forbrukere verden over vurderer vår porter som en av de aller beste, sier Øverland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS