Norsk gin i verdensklasse

Oslo Håndverksdestilleri har fått betegnelsen «stiff upper lips» for Vidda Tør gin. Ekspertene mener at smaken av norsk fjellheim er det beste i verden.

Den svært anerkjente britiske konkurransen «The Gin Master» arrangeres årlig av den internasjonale bransjebibelen «The Spirits Business». For første gang har det uavhengige smakspanelet tildelt en norsk gin tittelen «Gin Master».

– Vidda Tørr gin fra Oslo Håndverksdestilleri er dermed den første norske gin som mottar den høyeste utmerkelsen mulig i «ginens vugge». Flere norske gin har oppnådd gull i den samme konkurransen tidligere, men for å bli kåret til «Master» må man oppnå toppscore fra samtlige dommere i blindsmakingen, sier salgs- og markedssjef hos Oslo Håndverksdestilleri, Frederik Dahl.

Høythengende

Vi er helt ekstatiske over å ha oppnådd det som kanskje er verdens mest høythengende utmerkelse for en gin. En slik seier vet vi fra tidligere har blitt det store internasjonale gjennombruddet for sammenlignbare giner fra Japan, Australia og Sverige, sier Dahl.

– Det som gjør seieren helt spesiell er at vi lager gin utelukkende med vekster som vokser vilt i Norge. Vi bruker med andre ord ikke mange av de klassiske gin-krydderne som du finner i alle andre gin. Da vi lanserte Vidda var dette den første ginen i verden uten sitrus.

– Flere interessante henvendelser

Allerede før offentliggjøringen har ryktet om at en høyst uvanlig gin fra Norge har oppnådd mastertittelen spredd seg i brennevinsbransjen i London.

– Vi har allerede mottatt flere veldig interessante henvendelser før offentliggjøringen så det blir spennende å se hva dette kan føre til, kan Dahl fortelle.

Tidligere har Vidda Tør gin mottatt en design-master i samme konkurranse.

– Dette gjør trolig Vidda Tørr gin til det første brennevinet som har blitt kåret til verdens beste på både smak og utseende, tror Dahl.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS