Gin fra Atlungstad Håndverksdestilleri

Det lille håndverksdestilleriet har brukt sin kunnskap og ekspertise innen brennevinsfaget til å produsere flere brennevinstyper. I juli lanserer Atlungstad to ulike typer gin, Atlungstad Crown og Min Gin.

– Gin har blitt veldig populært i Norge, og folk har blitt mer opptatt av kvalitet. Derfor tror vi at våre håndverksprodukter vil treffe godt og forhåpentligvis tilføye noe spennende på markedet, sier daglig leder hos Atlungstad Håndverksdestilleri, Romain Jourdan.

I dag er Atlungstad Håndverksdestilleri mest kjent for akevitt, men på slutten av 1800-tallet var utvalget fra Atlungstad langt større. For å ta opp igjen tradisjonen, har det lille håndverksdestilleriet derfor brukt sin kunnskap og ekspertise innen brennevinsfaget til å produsere flere brennevinstyper. Og i juli lanserer Atlungstad to ulike typer gin, Atlungstad Crown og Min Gin.

Håndplukkede granskudd

Atlungstad Håndversdestilleri vil bruke lokale ingredienser uten å utfordre ginsmaken for mye.

– Gin skal smake gin, med tydelig einerbærpreg, men håndplukkede granskudd fra Stange-området gir smaken mer kompleksitet, sier Romain Jourdan om det første produktet Atlungstad lanserer. Crown gin er en såkalt Old Tom gin, en klassisk gin-type med litt sødme.

– Det var denne som var mest populær på 1800-tallet. Og nå har den fått en renessanse i bartendermiljøet som vi gjerne bidrar til, sier Jourdan.

Atlungstad Crown har et distinkt einerbærpreg og noter av koriander, anis, sitrus i tillegg til granskudd.

Din egen gin

Atlungstad lanserer også «Min Gin». Med den gjør Atlungstad Håndverksdestilleri det enkelt for deg å lage din egen gin-flaske, den perfekte gaven til jul, jubileum, bursdag, bryllup eller andre formål. Atlungstad Min Gin er en klassisk London Dry gin som kommer uten frontetikett, bare med baksideetikett med all nødvendig info.

http://www.atlungstad.com/my-own kan du designe din egen etikett med både bilde og tekst. Den blir trykket og sendt per post. Du trenger bare å bestille flasken på Vinmonopolet, og klistre din egen etikett på forsiden selv.

Smaken er einerbærpreget med fine sitrusnoter.

Atlungstad gin

Atlungstad Crown Old Tom Gin

Alkohol: 40 %

Volum: 70 cl

Pris 495 kroner

Varenr.: 13336101 (bestilling)

Atlungstad Min Gin London Dry:

Alkohol: 43 %

Volum: 70 cl.

Varenr.: 13340201

Pris: 495 kroner

Begge

produktene blir tilgjengelige i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra og med 7. juli.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS