De fem produktene som hittil er lansert i iCan-serien. (Foto: Primoris)
De fem produktene som hittil er lansert i iCan-serien. (Foto: Primoris)

Lanserer vin på aluminiumsboks

Tidligere Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie og selskapet Primoris lanserer en ny vinserie, iCan, i det norske markedet, alle i boksformat. I tillegg til rød-, hvit- og rosévin, finner du også sangria og spritzer i serien.

Publisert

Drinker og liknende tappet i aluminiumsbokser har vært i det norske markedet en stund, mens vin er et relativt nytt bekjentskap.

Internasjonalt, og da kanskje spesielt i USA, har vin på boks blitt mer eller mindre vanlig. Det er ulike grunner til at vin på boks har vist seg å fungere godt, men det virker ganske sikkert at den økende etterspørselen etter restauranter med såkalt «fast and convenient», «fast casual», også noen ganger kalt «speed and convenience»-konsepter, banet vei for nettopp vin på bokser (cans).

Trend på vei

Trender kommer og går med jevne mellomrom. I ny og ne er det enkelte trender som befester sin posisjon og blir mer eller mindre etablerte kategorier.

Nå er ikke Norge og USA akkurat identiske markeder, men internasjonale trender har en tendens til å nå oss ganske raskt.

Kjapt, enkelt og effektivt klinger i overført betydning greit i vårt marked også. Spørsmålet mange stiller seg er om vin i «cans» har kommet for å bli? Tar vi kvalitet i betraktning, og da menes ikke innholdets produksjons- eller appellasjonskvalitet, men heller beholderens evne til å beskytte innholdet, har vi en god indikasjon at svaret på det spørsmålet er ja.

Godt beskyttet

Primoris AS

Primoris AS som er et firma eid av Brand Wine Estates, som er eid av likt av Geir Skeie AS, Børge Brand (daglig leder) og GSE Sandvik AS.

Ican-merket er spesiallaget for Norge, men Primoris AS ser også et potensial i andre land.

«Det er ingen tvil om at vin, eller en hvilken som helst annen drikk, er godt beskyttet dersom tappet i aluminiumsbokser. Tar vi lys og oksygen inn i bildet, er det heller ingen tvil om at aluminiumsbokser beskytter bedre enn for eksempel vin tradisjonelt tappet på glassflasker. Tradisjon er imidlertid viktig for en stor del av oss, og har en tendens til å være en tung masse å bevege. Tenk bare tilbake til tiden hvor skrukorker i ulike former ble introdusert. Det tok lang tid før det ble en akseptert lukkemekanisme for annet en svært rimelige intetsigende viner. I dag er det vanskelig å finne en gutsriesling eller til og med ortsriesling på høyt nivå, som ikke benytter Stelwin eller liknende», heter det i en pressemelding fra importøren Primoris AS, som blant annet eies av tidligere Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie.

iCan Wine Can

De fem produktene som hittil er lansert i iCan-serien. (Foto: Primoris)
De fem produktene som hittil er lansert i iCan-serien. (Foto: Primoris)

ICan-serien er et tilskudd og nyhet i det norske markedet, der det praktiske og enkle hensyn tas. Kompleksitet, enkeltvinmark og stedegenhet er åpenbart ikke målet, heller friske, saftige og godt lagede rene produkter. Derav navnet; Red, White og Rose.

Vinen bulkes opp til Norge fra Veneto, og tappes på Heidrun tapperi i Sandefjord. Her produseres også nyhetene iCan Wine Can Spritzer Chamomile and Peach og iCan Sangria.

iCan Spritzer lages ved at kamomilleblomst kokes opp og trekkes som te, for så å tilsette fersk ferskenpure og hvitvin. Blandingen karboniseres og tappes.

iCan Sangria er laget av rødvin som tilsettes sukkerlake og ferskpresset grapefrukt, appelsin og blodappelsin. Deretter karboniseres og tappes alt på «slim cans» på 250 ml.

Disse aromatiserte vinene er begge søte, og blir tilsatt svovel og kaliumsorbat, som beskytter mot gjæring.

iCan-serien

Samtlige produkter i iCan-serien kan pantes.

Konseptet er under utvikling, og sortimentet vil utvides med assorterte drinker og musserende vin.

Alt er lansert for horeca og distribueres av Vinhuset.

iCan White, Red og Rosé er lansert hos Vinmonopolet, mens Sangria og Spritzer lanseres 1. juli.

iCan White

Varenr.: 12816504

Alkohol: 11 %.

Volum: 0,25 liter

Pris Vinmonopolet: 60 kroner

Pris horeca: 45 kroner

iCan Red

Varenr.: 13048204

Alkohol: 11 %.

Volum: 0,25 liter

Pris Vinmonopolet: 61 kroner

Pris horeca: 45 kroner

iCan Rosé

Varenr.: 12816404

Alkohol: 11 %.

Volum: 0,25 liter

Pris Vinmonopolet: 60 kroner

Pris horeca: 45 kroner

iCan Spritzer

Varenr.: 13317304

Alkohol: 8 %

Volum: 0,25 liter

Pris Vinmonopolet: 50 kroner

Pris horeca: 35 kroner

iCan Sangria

Varenr.: 13317204

Alkohol: 8 %

Volum: 0,25 liter

Pris Vinmonopolet: 50 kroner

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS