På let etter norske kandidater til nordisk matpris

Den nordiske matprisen Embla hyller det ypperste av råvarer, håndverk og innovasjon som det nordiske kjøkkenet har å by på. Nå er jakten i gang for å finne norske kandidater til sju kategorier under finalen på Island 1.juni.

Publisert


Seks nordiske landbruksorganisasjoner står bak prisen, som også støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd.

Sju kategorier

Fra 1.mars kan du forslå kandidater i kategoriene: Råvareprodusent, Matformidler, Mathåndverker, Matdestinasjon, Mat til mange, Matgründer og Mat til barn og unge.

Påmelding skjer via nettsiden emblafoodawards.com innen 1.april.

Prisen deles ut annet hvert år, og ble for første gang arrangert i København i 2017. Da gikk Norge til topps med Geitmyra Matkultursenter i kategorien Mat til barn og unge.

Les også: Slik endte Embla i 2017

Skal løfte nordisk mat og råvarer

Målet med Embla er å styrke den felles nordiske kulturen og matidentiteten, og øke interessen for den nordiske maten også utenfor Norden. Embla er den eneste matprisen som deles ut på tvers av alle de nordiske landene.

– Det foregår mye spennende utvikling innen råvarer og matkonsepter i Norge. Å konkurrerer mot noe av det beste som finnes i andre nordiske land gir oss en pekepinn på hvor listen skal ligge, også i Norge. Om vi når helt til topps får vi vite på finaledagen 1.juni, sier kokk og juryleder, Even Ramsvik.

På let etter gode forslag

I tillegg består juryen av Anya Seeberg Liaaen (gründer av matmagasinet Nord), bondelagskokk Halvar Ellingsen (bl.a. tidligere kokkelandslaget) og Lars Petter Bartnes (leder i Norges Bondelag).

– Vi trenger mange gode forslag kandidater. De nordiske landene har råvarer i verdensklasse og stolte mattradisjoner. Jeg er spesielt glad for at vi jobber på tvers av landegrensene med et felles mål om å løfte det unike ved nordisk matproduksjon, sier Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Den norske juryen skal være en del av en felles nordisk jury som skal finne sju vinnere i Reykjavik 1.juni.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS