I Colombia har 61 kaffebønder jobbet tett med Nespresso for å skape den nøyaktige kvaliteten Nespresso var på jakt etter for å bringe deg denne kaffen. (Foto: Nespresso)

Lanserer sin første Fairtrade-kaffe

For at Nespresso skal kunne gi deg en ansvarlig kopp med kaffe, jobber selskapet sammen med ulike partnere for å sikre at kaffen gir et positivt fotavtrykk. Nå lanseres Nespresso sin første Fairtrade-kaffe.

Publisert

Allerede i 2003 etablerte Nespresso sitt AAA-program for å sikre bønders velferd og i 2013 inngikk vi også et samarbeid med Fairtrade. Som et resultat av dette samarbeidet lanserer Nespresso nå sin første Fairtrade-merkede kaffe.

Fairtrade-kaffen lanseres under serien «Explorations», en serie med ekstremt sjeldne kaffevarianter. Denne gangen består «Explorations» av de to forskjellige kaffetypene Ethiopia Yirgacheffe og Colombia Aguadas.

Les mer om de to produktene lengre ned i saken

I Colombia har 61 kaffebønder jobbet tett med Nespresso for å skape den nøyaktige kvaliteten Nespresso var på jakt etter for å bringe deg denne kaffen. (Foto: Nespresso)

Positivt for bøndene, deres samfunn og omgivelsene

– Lanseringen av de første Fairtrade-merkede Nespresso-kapslene er noe vi har gledet oss til helt siden vi inngikk samarbeidet for tre år siden. Samarbeidet sørger for at vi kan tilby kaffe som gir en positiv innvirkning for de lokale bøndene, deres samfunn og omgivelsene, samt at kvaliteten på Nespresso-kaffen bevares, sier leder for Nespresso Norge, Susan Hagerty Bonsak. i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for de mulighetene dette gir for bøndene i Colombia og Etiopia. Salg til Fairtrade-betingelser betyr bedre inntekt til den enkelte bondefamilie og mulighet til å investere i blant annet produktivitet og miljøtiltak. Når vi i tillegg samarbeider om en ytterligere merverdi for bøndene, som pensjonsordningen for 1100 bønder i Colombia, viser vi at råvareproduserende bønder, store merkevarer og ideelle organisasjoner kan gå sammen om å gjøre handel til noe som har stor nytte for alle involverte parter og skaper varige verdier, sier daglig leder i Fairtrade Norge, Marianne Størseth.

Ethiopia Yirgacheffe

Etter mange års leting og testing introduseres nå Ethiopia Yirgacheffe. Yirgaceffe-kooperativet består av 22 mindre kooperativer, som totalt har rundt 33 000 småskalabønder som medlemmer. I tillegg til å fokusere på å produsere de beste kaffeavlingene, blir det investert penger fra Fairtrade-salg i både utdanning og infrastruktur, som veier, broer og elektrisitet. I og med at de fleste gårdene er små, styrker ikke dette bare samfunnet, men det sikrer at kaffen kan leveres trygt og effektivt fra deres gårder og hele veien hjem til deg.

Kaffetypen har en sjelden floral undertone, som mange trodde hadde blitt borte for alltid.

Colombia Aguadas

I Colombia har 61 kaffebønder jobbet tett med Nespresso for å skape den nøyaktige kvaliteten Nespresso var på jakt etter for å bringe deg denne kaffen.

– Når kaffebøndene jobber med Nespresso, sørger vi for at de får en god pris for kaffen. Siden 2014 har Aguadas-kooperativet, Nespresso, Fairtrade og colombianske myndigheter samarbeidet om et pensjonsprogram, Farmer Future Program, for rundt 1100 bønder som er medlemmer i kooperativet. I 2014 var gjennomsnittsalderen for kaffebønder 53 år, men det fantes ingen offentlig pensjonsordning for bøndene, heter det fra Nespresso.

Derfor måtte mange eldre bønder fortsette å jobbe istedenfor å gå av med pensjon og overlate gården til neste generasjon. Farmer Future Program har vist seg å fungere så bra, at colombianske myndigheter har vedtatt å innføre en tilsvarende ordning som vil gjelde nasjonalt.

Kaffebøndene i Colombia har hatt fokus på å utvikle en kaffe for Nespresso med spesielt søte og karamelliserte undertoner som minner om kandisert frukt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS