Her finner du Norges beste vinkart, ifølge en ny kåring. (Foto: Skigaarden)

Her finner du Norges beste vinkart i 2022

Norges beste vinkart finner du i Hemsedal. – En fantastisk vinliste med en eksepsjonell bredde og dybde i utvalget, mener Norsk Vinkelnerforening, Kapital og Star Wine List, som står bak kåringen.

Juryen mener at årets beste vinkart er en Tour de Force: « En fantastisk liste som fortsetter å forbedres hvert år, og som viser eksepsjonell bredde og dybde i utvalget. En forbløffende og gjennomtenkt seleksjon av viner, omfattende dekning i land, regioner, årganger og ikke minst produsenter har imponert juryen».

Se alle prisvinnerne lengre ned i saken

Juryens leder Rune Rake er klar og tydelig på hvorfor Skigaarden vinner:

– Et fabelaktig vinkart som sømløst blander det ikoniske med den nye bølgen, fantastiske vertikaler fra gamle vinstjerner og ikke minst fremragende organisering og presentasjon, sier juryens leder Rune Rake til Kapital.no.

– Ikke minst er det imponerende at de har klart å bygge opp samlingen på bare noen få år. Sommelierfaget er i gode hender her, mener Rake.

Pilen peker i retning østsiden av fjellet

Kapital.no fortsetter:

«Juryen påpeker at de siste årene har det vært umulig å komme utenom Park Hotel Vossevangen i kåringen av Norges beste vinkart. I år er det annerledes. Vinkartet hos Park begynner å bli en smule «utplukket», og selv om det fremdeles er enormt mange gode kjøp der er det tendenser til at visse viner er i ferd med å gå ut på dato. Når årets vinner samtidig fortsetter å utvikle seg i riktig retning – og kan tilby et vinkart som med sine totalt 111 sider ville vært i den absolutte norgestoppen også hvis vi ser bort fra Norges beste utvalg av champagne – så var det i år liten tvil om at pilen peker i retning østsiden av fjellet».

Dette er de andre prisvinnerne

Beste «lille» vinkart (Best «Shorter» List): Spontan

Beste vinmeny («Best Wine Pairing»): Re-Naa

Årets nykommer («Newcomer of the Year»): Norvald

Beste champagne/musserende vinliste («Best Sparkling Wine List»): Skigaarden

Beste vinkart - Vin på glass («Best By The Glass List»): Park Hotel Vossevangen

Folkets favoritt: Villani Osteria

Les mye mer om hver enkelt vinner på Kapital.no/vin

Norges beste vinkart

«Norges beste vinkart» er sammensatt øvelse for juryen. Titusenvis av sider vurderes ut fra utvalg, variasjon, kvalitet og filosofi mellom vinliste og konsept. Bak utdelingen av Norges Beste Vinkart står Norsk Vinkelnerforening, Kapital og Star Wine List. Årets jury har bestått av Juryleder Rune Rake og Alexander Michalsen og Trond Erling Pettersen fra Vinmonopolet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS