Illustrasjonsfoto

Leter etter verdens beste bartenderteam

Nå blir Absolute Invite en lagkonkurranse, der team bestående av to bartendere skal kjempe om tittelen.

Publisert
Absolute Invite blir i år en lagkonkurranse. (Illustrasjonsfoto: Arkiv)

I løpet av de siste fem årene har Absolut vært vitne til enestående kreativitet og kunnskap blant verdens beste bartendere under Absolut Invite-konkurransen. I år utvider merket kriteriene til ikke bare å belønne dyktigheten bak baren, men også for å feire de hardtarbeidende barteamene som gjør de beste nettene (og cocktailene) sømløse med høy energi og dunkende bass, heter det i en pressemelding.

Chris Grøntvedt fra The Thief er én av deltakerne. Han skal konkurrere sammen med Slavomir Kytka. (Foto: Arkiv)

Norsk finale 29. februar

Fra januar til mars 2016 vil 16 land og ett team som opererer i internasjonalt farvann, gjennomføre lokale konkurranser for å finne det beste barteamet, som igjen vil bli sendt til den globale finalen i Sverige i juni 2016.

Slavomir Kytka fra The Thief er én av deltakerne. Han skal konkurrere sammen med Chris Grøntvedt . (Foto: Arkiv)

I Norge er noen av de ypperste barene og bartenderne samlet til dyst i konkurransen som vil finne sted på Rod Bianco galleri i Oslo mandag 29. februar.

Broreman – Jesper Rosvall og Morten Sunde

The Thief – Chris Grøtvedt og Slavomir Kytka

NiNi Beach – Johan Eliasson og Victor Kleväng

Odd Rasmussen fra Vaskeriet er en av deltakerne. Han skal konkurrere sammen med Isaac Staflin. (Foto: Arkiv)

Vaskeriet – Odd Rasmussen og Isaac Staflin

HimKok – Kim Verrier og Joakim Olsson

Newsman/Villa22– Truls Thomsen og Gunnar Zahl

Bettola – Niclaes Norstad og James Greig

The Tasting Room – Erik Rafto og Staffan Alexandersson

Barfly – Cecil Roux & Fred Mochi Jensen

I juryen sitter blant annet Alastair Burgess, bareier av Happiness Forgets og Original Sin, førstnevnte bar ble nummer 8 i 50 Worlds Best Bar 2015.

Teste samarbeidsevner

De norske vinnerne vil bli fløyet inn til Sverige for å konkurrere i fire dager, der de vil bli testet på varierende utfordringer skapt for å kopiere tempoet til det å jobbe i en bar. Konkurransen begynner straks bartenderne ankommer Åhus i Sør-Sverige, og pågår frem til vinnerne blir annonsert i Stockholm, etter at lagene har vist frem sitt talent innenfor kreativ cocktailmixing, kunnskap og hastighet.

Konkurransen skiller seg fra andre tradisjonelle bartenderkonkurranseformater, og overrasker i stedet barteamene med unike utfordringer som er laget for å teste deres samarbeidsevner under høyt press hele veien frem til mål.

Snart i 20 år

Etter grunnleggelsen av den første cocktailkonkurransen i 1997 på Met Bar i London, ble Absolut kjent for å være en av de første merkevarene som hyllet egenskapene til bartenderne som brøt grenser av det man kan forvente i en cocktail. Med Absolut Invite – Team edition snur Absolut spotlighten mot heltene av natten, de med ekspertise i barer med høyt nivå og yrende natteliv.

I den globale finalen vil juryen bestå av Scott Baird og Josh Harris fra Bonvivants og eierne av Trick Dog i San Francisco, sammen med Anna Shreil – Head of Operations i The Absolut Company, og Mikke Karlsson, eier av det svenske konseptet Bottles, lokalisert i Stockholm og vinner av Absolut Invite 2015.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS