Foto: Altia

Lanserer økologisk gin

Explorer Gin er en nyhet som er økologisk og tappet på PET-flaske.

Publisert
Bildetekst

Svenske Explorer Vodka ble skapt i 1958, og er i dag en av de mest solgte vodkaene hos Vinmonopolet. Nå lanseres for første gang et nytt produkt under Explorer-paraplyen, og den er lansert på Vinmonopolet.

London Gin

Explorer Gin er laget kun på økologiske råvarer. Den er også tappet på PET-flaske for å være så skånsom mot miljøet som mulig. PET er en såkalt miljøsmart emballasje, i og med at den er lettere enn glassflasker så forurenser frakten av varen mye mindre enn tilsvarende produkter tappet på glassflasker.

Explorer Gin er en gin av typen «London Gin», og passer til alle klassiske drinker basert på gin, som for eksempel Gin & Tonic, Tom Collins og Gin & Juice.

I anledning lanseringen av Explorer Gin, har bartender Oskar Johansson, som blant annet har jobbet som barsjef på den kjente Cocktailbaren Corner Club i Stockholm spesialkomponert tre drinker. (se under)

Pris: 410 kroner (1 liter, Vinmonopolet)

Drinker med Explorer Gin

Explorer Ice Cream

Ingredienser

* 4 cl Explorer Gin

* 15 cl Tonic Water

* 1 kule ekte vaniljeis

* 1 stk. ingefær

Fremgangsmåte: Miks en gin og tonic i et stort vinglass. Legg så i finskåret fersk ingefær. Topp drinken med en kule vaniljeis og server med skje.

Explorer Gin Fizz

Ingredienser

* 4 cl Explorer Gin

* 2 cl sitronjuice

* 2 cl limejuice

* 3 cl sukkerlake

* 1 skje yoghurt

* 1 stk. eggehvite

* 1 pakke müsli

* Sodavann

Fremgangsmåte: Bland sammen alle ingrediensene i en shaker, og rist i ca. ett minutt. Tilsett is og rist i ytterligere ett minutt (til shakeren er blitt kald). Sil så over i et highballglass og topp med sodavann. Pynt med müsli.

Explorer Sparkling Raspberry

Ingredienser

* 4 cl Explorer Gin

* 2 cl sitronjuice

* 1,5 cl bringebærsirup***

* Topp med musserende

*** 100 gram frosne bringebær + 100 gram sukker + 1 dl vann

Fremgangsmåte: Varm bringebær, sukker og vann til ca. 70 grader i en kjele. Sett kjelen til siden, dekk over og la den hvile, desto lengre jo bedre. Sil av.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS