AalborgRipsdrink
AalborgRipsdrink

Dansk sommerdrink med akevitt

Samtidig som nordmenn reiser sørover for å oppleve sommerferien på dansk, er det en og annen dansk tradisjon som sniker seg inn blant norske fjord og fjell: Snaps med lokale smakstilsetninger. Matblogger og kokebokforfatter Hanne Stensvold, som blogger på nettstedet Matmisjonen, har latt seg inspirere av danske snapstradisjoner, og utviklet flere nye drinkoppskrifter som passer til den norske sommeren.

Publisert

Dansk sommerrdrink med akevitt, lime og rips.

– Rips er en frisk ingrediens som er god å blande med sukker og lime. Når dette mikses med akevitt, blir det er frisk og mildt krydret sommerdrink, sier hun.

I Danmark er det en utbredt tradisjon å blande lokale råvarer i akevitten. Solbær, løvetann og blåbær er noen av ingrediensene som kan trylle frem en drink med smak av sommer. Norske lokale ingredienser kan være alt fra epler fra Hardanger, multebær fra Finnmarksvidda – eller hva med å gå løs på kirsebærtreet i hagen?

Rips-, lime- og akevittdrink

Matblogger Stensvold har plukket rips, og bruker det som utgangspunkt for sin sommersnaps. – Denne drinken ble veldig god og er perfekt på en solskinnsdag. Det gjelder å utnytte de få sommerdagene til det fulleste. Drinken kan også mikses med gin hvis det er det du har for hånden, sier bloggeren Hanne Stensvold på Matmisjonen.no.

Ingredienser:

* Noen klaser med ferske rips * Saften fra 1/2 lime * 1 ts sukker * 4 cl Aalborg akevitt * Isbiter * Eplecider

Fremgangsmåte: Ha rips, limesaft og sukker i et høyt drinkeglass. Mos det godt med en støter. Hell over akevitt og rør det sammen. Fyll glasset opp med isbiter og topp med eplecider.

Powered by Labrador CMS