Marius Egge på Egge Gård.

Egge Gård satser på Tyskland

Egge Gård har med sitt produktsortiment store forventninger og mål med sin deltakelse på Grüne Woche i Berlin. – Vi tror vi kommer til å gjøre det stort i Tyskland, sier Peder M.R. Egge.

Publisert

– Som første gård fra Lier som får muligheten til å delta, er dette stort for oss. Målet er å skape et bredt tysk kontaktnettverk for å lykkes med eksport av norske drikkevarer. Vi har tro på at Iseple, Liersider, Akevitt med Eple og Egge Gård akevitt med villkarve C.IV spesielt kommer til å bli godt mottatt, sier Peder M.R. Egge.

Over 300 år

Gården, som i over 300 år har vært i familien, drives i dag av Marius Egge.

– Det er et stort fokus på utvikling av norske drikkevarer, og gården har fått flere priser for både alkoholfrie og alkoholholdige produkter. De fleste produktene våre er laget på norske epler og vi gjør alt vi kan for å beholde den naturlig friske smaken. Det dette som gjør oss unike i internasjonal sammenheng, sier Marius Egge.

Iseple og Liersider

«Iseple og Liersider er tidligere introdusert i Tyskland under sidermessen Apfelwein weltweit i Frankfurt i 2015. Der konkurrerte de mot 250 andre sidere, begge dro hjem med Pomme d'Or – gulleplepris; Iseple i kategorien dessertsider og Liersider i kategorien musserende sider. Sideren er og å få på tapp, dette gjør vi som en av de første i Norge. Gårdssider kan fås på 20-liters tanker. kalt keykegs. I tillegg har Heidemann begynt å ta inn Iseple i sitt utvalg», heter det i en pressemelding.

Relansering av Akevitt med eple og Egge Gård akevitt med villkarve C.IV

– Vi har nylig relansert Egge Gård Akevitt med eple. Denne er spesielt bra til svinekjøtt og vi har stor tro på at det tyske markedet vil like denne. Egge Gård akevitt med villkarve C.IV er relansert, og er nå laget på vann fra Sølvgruvene i Kongsberg. Dette er gjort til ære for gårdens tidligere eier og grunnlegger av Sølvgruvene Kong Christian Kvart. Kvart stammer fra en tysk adelsfamilie kalt Oldensburg, så det blir morsomt og ta med denne til Tyskland, opplyser Peder M.R. Egge.

Flere nyheter

– Det er i tillegg spennende nyheter rundt flere av våre produkter, vi nevner kort; * I samarbeid med Borg i Sarpsborg lager vi nå en helt genuine whisky, på norsk bygg. * Det kommer tre nye varianter av vår Single Malt. Aass & Egge har ligget på forskjellige fat; Alorosso sherry og ny og gammel eik av typen Trosje. * Egge ONE, 2.årgang kommer for salg i mai. Egge One er den første musserende vinen laget på norske druer. * Egge Eplebrennevin og Ung Egge blir og med til IGW. Produktene har modnet og utviklet seg veldig fint de siste årene, sier Egge.


Egge Gård

Lokalisering: Baneveien 16, 3405 Lier.

Etableringsår: 1702

Marius Egge tok over i 1982.
Antall ansatte: 250 om sommeren, ca. 25 resten av året.

Nettside: Eggegaard.no

Grüne Woche

Internationale Grüne Woche 15. – 24. januar 2016

Arrangeres for 81. gang, og er en internasjonal møteplass for landbruk, mat og reiseliv

Har 400-500 000 besøkende hvert år

1500 utstillere fra 60 land

5000 journalister fra 70 land er ventet til Berlin

Norges stand er på nærmere 400 kvadratmeter

Norge deltar for 29. gang

Nettside: Gruenewoche.de

Powered by Labrador CMS