Konrad Sel kan melde om at det er tilnærmet fullt (140 utstillere er allerede påmeldt) til fagmessen Østlandske Storhusholdning til høsten.
Konrad Sel kan melde om at det er tilnærmet fullt (140 utstillere er allerede påmeldt) til fagmessen Østlandske Storhusholdning til høsten.

Rekorddeltakelse

Prosjektleder for fagmessen Østlandske Storhusholdning, Konrad Sel, melder om rekorddeltakelse til høstens messe i Vikingskipet.

– Nå er stand nummer 140 på plass, og vi gleder oss stort til høstens store horeca-arrangement i Vikingskipet 18. og 19. oktober 2023. Vi har et par 12, 15 og 18 kvadratmeter ledig, samt et område for 30 kvadratmeter åpen stand, men etter det setter vi en strek, sier en entusiastisk prosjektleder for fagmessen Østlandske Storhushold 2023, Konrad Sel, som for øvrig fyller 58 år i dag, 16. mai.

– Kvalitet, fremfor kvantitet

Østlandske Storhusholdning er en lukket fagmesse for alle innen privat og offentlig sektor og målgruppen er alle eiere, ledere og ansatte innen storhusholdning (hotell, restaurant, kantine, catering, kafe mm).

– De aller fleste ledende aktører innen bransjen er på plass, det viser utstilleroversikten. Vi fortsetter med å utvikle et eget område for øl, vin og brennevin. Her kommer kun de med skjenkebevilling inn, og dem som faktisk jobber i bransjen. Vi satser på kvalitet, fremfor kvantitet med tanke på de besøkende. Det gjelder alle segmentene vi ønsker å lage en møteplass for, forteller Sel.

Småskalaprodusenter ønskes velkommen

Nytt av året er at arrangøren inviterer småskalaprodusenter innen mat også. Det er vanskelig å koble disse mot øvrige aktører innen proffmarkedet, men Østlandske Storhusholdning har blant andre Asko og andre som ønsker å bidra til et bedre og mere forutsigbart samarbeid.

Det jobbes med å fylle et eget område med lokale aktører fra Innlandet, der også småskalaprodusenter fra hele landet innen fisk, kjøtt, landbruksbasert råvarer m.m, er hjertelig velkommen til å delta.

Rekordlavt svinn

– Fagmessen i Vikingskipet var den første som jobbet helhetlig med å unngå matsvinn fra utstillere og gjester i tett samarbeid med Matvett, Matsentralen og RagnSells. Resultatet var rekordlavt svinn, blant annet takket være god kommunikasjon til utstillere i forkant og underveis på messen. Dette skal videreutvikles i år slik at alle før, under og etter messen til høsten kan jobbe enda enklere, artigere og bedre med dette temaet, sier Marie Kleppe i Matvett AS.

Les også: Dette er prosjektgruppa for Østlandske Storhusholdning 2023 (juni 2022)

Samarbeid mellom offentlige tilsyn og kontroll

Prosjektleder Konrad Sel har tidligere vært hotellsjef for både SAS- og Scandic-hoteller, og er forundret seg over det manglende samarbeidet mellom ulike offentlige tilsyn og kontroll.

Nå har blant annet Arbeidstilsynet respondert positivt til å fortelle hvordan de kan bidra til lavere sykefravær og bedre drift og verktøy til dette arbeidet.

– Før så vi med skrekk og gru om/når de kom på tilsyn. Nå vil vi vri dette til at de er positive rådgivere og ressursorgan til det beste for bransjen, sier Konrad Sel.

Les også Sel «fisket» Hai (november 2022)

NHO Reiseliv er medarrangør

NHO Reiseliv Innlandet er medarrangør, og vil også bidra med innhold og temaer som det vil være viktig for besøksmålgruppen å komme å oppleve under til disse to messedagene i oktober.

– Vi oppfordrer bedrifter som ønsker å være utstillere til å melde seg raskt, samt at alle som jobber i horecabransjen setter av 18. og 19. oktober 2023, sier Sel.

Av andre arrangementer som finner sted under Østlandske Storhusholdning 2023, er NM i maskinoppvask og kåringen av Innlandskokken.

Les også: NM i maskinoppvask til Østlandske Storhusholdning (februar 2023)

Les også: Vant Innlandskokken for tredje gang (oktober 2021)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS