Rune Veslum (til høyre) vant Innlandskokken for tredje gang. Her sammen med commis Jonas Slåstad. (Foto: Morten Holt)

Vant Innlandskokken for tredje gang

Rune Veslum vant Innlandskokken 2021, mens et lag fra Raufoss videregående skole gikk vinnende ut av en borddekningskonkurranse på Østlandske Storhusholdning. Messen arrangeres i Vikingskipet på Hamar onsdag 6. og torsdag 7. oktober.

Publisert
Siste hånd på verket før servering for vinneren Rune Veslum. (Foto: Morten Holt)

Veslum, som helt frem til nylig arbeidet for Matfatet Brumunddal, sørget dermed for et «ekte hat-trick», etter at han også vant i 2017 og 2019 (Innlandskokken arrangeres annet hvert år).

Se bilder fra Østlandske Storhusholdning her

Commisen var byttet denne gangen. Idar Martinsen var med på vinnerlaget de to første gangene, men denne gang var det Jonas Slåstad som var commis (assistent) for innlandets beste konkurransekokk.

Les også: Kåret til beste stand på Østlandske Storhusholdning 2021

På let etter noe nytt

– Jeg sluttet nylig som kokk for Matfatet. Men jeg nå er frilanser/arbeidsledig, og tar noen enkeltoppdrag, er på søk etter noe nytt. Håper at seieren i Innlandskokken er god å ha med på CV-en, og det er jo ikke akkurat den verste bransjen å være arbeidsledig i akkurat nå for tiden, sier en smilende vinner.

Les også: Forsvarte seieren i Innlandskokken (publisert oktober 2019)

Les også: Rune Veslum vant Innlandskokken 2017 (publisert oktober 2017)

Sølv til Maciej Wlodkowski

Maciej Wlodkowski (til høyre) sammen med commis Sebastian H. Øverland. (Foto: Morten Holt)

Maciej Wlodkowski, med commis Sebastian H Øverland, endte på sølvplass i konkurransen. Wlodkowski, som kom til Norge fra polen for 13 år siden, begynner i desember som assisterende kjøkkensjef på Scandic Hamar, etter mange år som kjøkkensjef på Hamarstua, og nå sist en kortere periode hos Knutstad & Holen AS i Hamar.

Saken fortsetter under bildet

Juryen i Innlandskokken besto av Kjetil Gundersen (fra venstre), Matias Pieslinger, Frode Myklevik og Cato Tofthagen. (Foto: Morten Holt)

Vant borddekningskonkurranse

Cecilie Eng, Hilde Sivesind Åmot og Alexander Bugge-Jenssen fra VG2 på Raufoss videregående skole vant borddekningskonkurransen på Østlandske Storhusholdning 2021. (Foto: Morten Holt)

Fire lag med servitører fra tre videregående skoler (Sentrum vgs. i Kongsvinger, Lillehammer vgs. og Raufoss vgs.) sørget for borddekningen under Innlandskokken. Det var lag fra både VG1 og VG2.

Vinnere av konkurransen ble laget «Totenflak» (VG2) fra Raufoss videregående skole, bestående av Cecilie Eng, Hilde Sivesind Åmot og Alexander Bugge-Jenssen.

Kokkelærlinger fra Gjøvik klare for NorgesCup

Torsdag 7. oktober skulle lærlingekonkurransen for kokker fra Innlandet ha blitt arrangert, men denne er avlyst på grunn av liten deltakelse.

Innlandet har derfor allerede valgt ut hvilket lag som skal representere regionen i NorgesCup for kokkelærlinger i Stavanger i februar 2022, nemlig Audun Haug Haavi og Kenneth Jensen Sivesind (med lagleder Lars Olav Ryttersveen) fra Quality Hotel Strand på Gjøvik.

Laget fra Quality Hotel Strand stiller forresten på messen torsdag 7. oktober for å lage mat.

Se Horecanytt.no torsdag for mange flere bilder fra Østlandske Storhusholdning 2021

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS