
Vant Innlandskokken for tredje gang
Rune Veslum vant Innlandskokken 2021, mens et lag fra Raufoss videregående skole gikk vinnende ut av en borddekningskonkurranse på Østlandske Storhusholdning. Messen arrangeres i Vikingskipet på Hamar onsdag 6. og torsdag 7. oktober.

Veslum, som helt frem til nylig arbeidet for Matfatet Brumunddal, sørget dermed for et «ekte hat-trick», etter at han også vant i 2017 og 2019 (Innlandskokken arrangeres annet hvert år).
Se bilder fra Østlandske Storhusholdning her
Commisen var byttet denne gangen. Idar Martinsen var med på vinnerlaget de to første gangene, men denne gang var det Jonas Slåstad som var commis (assistent) for innlandets beste konkurransekokk.
Les også: Kåret til beste stand på Østlandske Storhusholdning 2021
På let etter noe nytt
– Jeg sluttet nylig som kokk for Matfatet. Men jeg nå er frilanser/arbeidsledig, og tar noen enkeltoppdrag, er på søk etter noe nytt. Håper at seieren i Innlandskokken er god å ha med på CV-en, og det er jo ikke akkurat den verste bransjen å være arbeidsledig i akkurat nå for tiden, sier en smilende vinner.
Les også: Forsvarte seieren i Innlandskokken (publisert oktober 2019)
Les også: Rune Veslum vant Innlandskokken 2017 (publisert oktober 2017)
Sølv til Maciej Wlodkowski

Maciej Wlodkowski, med commis Sebastian H Øverland, endte på sølvplass i konkurransen. Wlodkowski, som kom til Norge fra polen for 13 år siden, begynner i desember som assisterende kjøkkensjef på Scandic Hamar, etter mange år som kjøkkensjef på Hamarstua, og nå sist en kortere periode hos Knutstad & Holen AS i Hamar.
Saken fortsetter under bildet

Vant borddekningskonkurranse

Fire lag med servitører fra tre videregående skoler (Sentrum vgs. i Kongsvinger, Lillehammer vgs. og Raufoss vgs.) sørget for borddekningen under Innlandskokken. Det var lag fra både VG1 og VG2.
Vinnere av konkurransen ble laget «Totenflak» (VG2) fra Raufoss videregående skole, bestående av Cecilie Eng, Hilde Sivesind Åmot og Alexander Bugge-Jenssen.
Kokkelærlinger fra Gjøvik klare for NorgesCup
Torsdag 7. oktober skulle lærlingekonkurransen for kokker fra Innlandet ha blitt arrangert, men denne er avlyst på grunn av liten deltakelse.
Innlandet har derfor allerede valgt ut hvilket lag som skal representere regionen i NorgesCup for kokkelærlinger i Stavanger i februar 2022, nemlig Audun Haug Haavi og Kenneth Jensen Sivesind (med lagleder Lars Olav Ryttersveen) fra Quality Hotel Strand på Gjøvik.
Laget fra Quality Hotel Strand stiller forresten på messen torsdag 7. oktober for å lage mat.
Se Horecanytt.no torsdag for mange flere bilder fra Østlandske Storhusholdning 2021