Utstrakt bruk av trematerialer og LED-belysning hos Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger. (Foto: Lisa Löwenborg)
Utstrakt bruk av trematerialer og LED-belysning hos Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger. (Foto: Lisa Löwenborg)

Første nordiske Radisson-hotell med Breeam-sertifisering

Som det første Radisson-hotellet i Norden, og som en av få norske hoteller, har ikoniske Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger nå blitt Breeam-sertifisert.

Publisert

Sertifiseringen anerkjenner at hotellet har bærekraftige, miljøvennlige løsninger som er fordelaktige for gjestene, miljøet og hotellets effektivitet.

– For oss var det avgjørende å skape et hotell som gir gjestene best mulig opplevelser. Vi har som mål at hotellet skal være særegent og ha den perfekte kombinasjonen av design i verdensklasse og bærekraftige, miljøvennlige løsninger, sier Tom Flanagan Karttunen, som leder Radisson Hotel Group i Nord-Europa.

Breeam

Breeam er en metode for vurdering og måling av bærekraftigheten til prosjekter, bygninger og infrastruktur. Det er en tredjepartssertifisering av de miljømessige, sosiale og økonomiske aspektene innen kategorier som helse- og innemiljø, energi, vann, materialer og forurensing.

Kun en håndfull av alle norske hoteller har oppnådd denne sertifiseringen.

Ifølge Breeam er sertifiserte bygninger mer bærekraftige, og de forbedrer trivselen for mennesker som bor og arbeider i dem, de bidrar til å beskytte naturressursene og de er mer attraktive for eiendomsinvesteringer.

Helrenovert

Med investeringer på 465 millioner norske kroner fra Radisson Hotel Group og eierne KLP, har Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger gjennomgått en omfattende totalforvandling.

I dag har hotellet en helt ny lobby og alle gjesterom, de 15 møterommene med plass til mer enn 2000 gjester, og de sosiale områdene er alle nyrenoverte. Den nye lobbyen fremstår som et kunstverk i seg selv, og er det perfekte stedet for utstillinger, festlige begivenheter og kulturelle arrangementer. For ett år siden åpnet også den nye restauranten «FireLake», som allerede har fått gode anmeldelser både for maten og servicen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS