Radisson Red skal etableres i Økern Portal, og blir med det første Radisson Red-hotellet i Norge. (Illustrasjon: Økern Portal/Radisson Hotel Group)
Radisson Red skal etableres i Økern Portal, og blir med det første Radisson Red-hotellet i Norge. (Illustrasjon: Økern Portal/Radisson Hotel Group)

Nå kommer Radisson RED til Norge

Norges første Radisson RED-hotell, Radisson RED Økern Oslo, åpner i Økern Portal i 2021.

Publisert
Økern Portal skal ferdigstilles i 2021. Hotelldelen til høyre i skissen. (Illustrasjon: Økern Portal/Radisson Hotel Group)
Økern Portal skal ferdigstilles i 2021. Hotelldelen til høyre i skissen. (Illustrasjon: Økern Portal/Radisson Hotel Group)

I 2021 ferdigstilles Økern Portal. Den 81 000 kvadratmeter store forretningsbygningen skal huse alt fra fleksible kontorlokaler til hotell-, restaurant- og kulturopplevelser. Eiendommen bygges i samarbeid med Oslo Pensjonsforsikring AS og Norlandia Hotel Group.

Hotelldelen, med sine ca. 12 500 kvadratmeter, ferdigstilles i første kvartal 2022, og vil inneholde 224 rom, store konferansefasiliteter, restaurant og skybar med spektakulær utsikt.

Les mer om Økern Portal i en tidligere publisert sak, her

Takterrasse med 360 graders utsikt

Hotellets tak er forventet å bli byens kronjuvel, med egen hage og 360-graders utsikt over Oslo. Terrassen er inspirert av europeiske storbyer og gjestene kan glede seg til virkelig unike hotellopplevelser på Oslos tak.

Les også: Hotell med panorama-utsikt på Økern i Oslo

Illustrasjon av et Radisson Red-rom. (Illustrasjon: Radisson Hotel Group)
Illustrasjon av et Radisson Red-rom. (Illustrasjon: Radisson Hotel Group)

– Det er med glede at vi har signert avtalen om å bringe Radisson RED til Oslo med dette fantastiske hotellet. Eiendommen vil gi gjestene utradisjonelle opplevelser og vil bli bygget med innovative og bærekraftige løsninger, sier konsernsjef i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs, i en pressemelding.

12 000 nye boliger i området

Økern blir selve navet i bydelen Hovinbyen, der det nå etableres over 12 000 boliger med tilhørighet til Økern kollektivknutepunkt. Hovinbyen er Oslos største utviklingsområde, med planer for 30 - 40 000 nye boliger som vil huse 100 000 mennesker og 2,5 millioner kvm næringsareal som utgjør 50–100 000 nye arbeidsplasser.

Økern blir omtalt som et av Oslos viktigste og mest ambisiøse byutviklingsområder. Det sikter på å bli Europas mest miljøvennlige byutviklingsprosjekt.

Breeam-sertifisering

Illustrasjon: Radisson Hotel Group
Illustrasjon: Radisson Hotel Group

Alle designelementer i hotellprosjektet blir utviklet med gjesteopplevelsen og bærekraft i fokus. Hotellet sikter på å oppnå Breeam-Nor-sertifisering, en verdensledende metode for å vurdere bærekraftigheten til bygninger. Kun en håndfull av alle norske hoteller har oppnådd Breeam-sertifisering, inkludert ikoniske Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger i Norge.

Les også: Første nordiske hotellet med Breeam-sertifisering

– Vi gleder oss veldig til å bringe første Radisson RED til Norge, og tilby våre gjester dette spennende og unike konseptet. Det er fantastisk å få være del av det svært innovative prosjektet på Økern, sier «Executive Vice President & Chief Development Officer» i Radisson Hotel Group, Elie Younes.

Radisson RED

«Radisson RED er et forholdsvis nytt og innovativt hotellkonsept som tilbyr en lekfull vri på det konvensjonelle. Her kan gjestene forvente seg utradisjonelle hotellopplevelser, med det siste innen teknologi og innovasjon, samt fokus bærekraftighet og personlige gjesteopplevelser. Radisson RED finnes i utvalgte, urbane og pulserende byer», heter det i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS