Illustrasjon: SBA AS

Scandic Sjølyst renoveres og blir større

Scandic Sjølyst skal renoveres og bli større. Hotellet vil få 305 rom etter utbyggingen. Sparebank1 eier bygget og Scandic Hotels drifter hotellet på Skøyen i Oslo som hotell-entreprenørselskapet SBA AS nå totalrenoverer den opprinnelige delen av.

Publisert
Illustrasjon: SBA AS

Scandic Sjølyst ligger i Karenslyst Allé. Området vil bli et enda viktigere trafikknutepunkt fremover, og nye næringseiendommer og mange boliger er under oppføring. Nå investerer man betydelig for å optimalisere verdiskapningen i hotellet, og for å sikre ønsket posisjon gitt veksten i området.

Illustrasjon: SBA AS

Krever all vår ekspertise og kompetanse

– Vi er stolte og ydmyke over tilliten både Sparebank1 og Scandic viser ved å gi oss oppgaven med å transformere konstruksjonen, innsiden og fasaden på det opprinnelige hotellet. På Scandic Sjølyst-prosjektet får vi nå god bruk for kompetanse og erfaring fra andre prestisjeoppdrag i inn- og utland, sier administrerende direktør i SBA AS, Roar Ingdal.

Ett hotell, tre del-prosjekter

Foto: SBA AS

SBA skal først fjerne det eksisterende bæresystemet i første og andre etasje, og deretter etablere et nytt. Så skal de to etasjene bygges helt om. 80 prosent av arealet i disse etasjene blir ny lobby, restaurant og bar for hotellet. I tillegg skal det bygges en restaurant i to etasjer som blir åpen for alle.

Dernest skal SBA total-rehabilitere 155 rom og bad, samt tilhørende korridorer. Det tredje delprosjektet er en helt ny fasade. Alle vinduer i hele bygget skal også byttes, og første og andre etasje skal hel-glasses. I tillegg blir det montert balkonger mot Sjølyst plass på rommene i 6. og 7. etasje. Det skal også etableres en uteservering i «bakgården» mot Sjølyst Plass som ligger skjermet for Karenslyst Allé. Her er Sparebank1 byggherre.

Får 40 prosent flere hotellrom

– Det 25 år gamle bygget strippes ned til betongen og blir totalforvandlet. De nye løsningene vil passe hotellet og omgivelsene mye bedre. Det er en betydelig investering, men det å få et flunkende nytt hotell i et område med så høy aktivitet og vekst er en unik mulighet, sier Scandics «director of technical services Norway», Wendel Holdener.

I tillegg til det opprinnelige hotellet, innlemmes nabobygget i nye Scandic Sjølyst. Det er allerede pusset opp, og holder åpent nå som SBA renoverer det opprinnelige hotellet.

– Den samlede rom-kapasiteten økes fra 217 til 305 rom, og i tillegg får man 700 kvadratmeter konferanse-fasiliteter. Det tilbudet finnes ikke i denne skalaen på Skøyen i dag, sier Holdener.

600 tonn masse skal fjernes

SBA AS vil på det meste ha godt over 100 personer fra 23 ulike underleverandører i arbeid samtidig i bygget. Men først må et betydelig volum masser og materialer fjernes. Etter én driftsmåned var det hentet ut 300 tonn avfall med en gjenvinningsgrad på 95 prosent. Et tilsvarende volum skal hentes ut før man begynner å bygge opp.

– Dette er et omfattende og komplekst totalprosjekt, men vi er on track og ser frem til å ferdigstille et meget attraktivt hotell på Skøyen for våre oppdragsgivere, sier Ingdal.

Det er Arkitektene AS som har tegnet nye Scandic Sjølyst, og interiørarkitekter er RISS samt Krook & Tjäder.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS