Scandic Seilet i Molde er fylkesvinner i Møre og Romsdal og videre i kåringen av landets beste hotellfrokost. Fra venstre kjøkkensjef Tone Rød, frokostkokk Arnt Lyngstad, frokostkokk Anacita Uren, servitør Maimona Lauvstad, servitør Vigdis Kittelsen og restaurantsjef Sylvia Borgundvåg. (Foto: Scandic Hotels)

Nye fylkesvinnere i frokostkåringen

Sju nye frokostfinalister er klare i kåringen av landets beste hotellfrokost – som totalt domineres av de Scandic Hotels og Thon Hotels. De andre kjedene er så langt helt fraværende.

Publisert
Thon Hotels Rosenkrantz Bergens frokost er med videre som wild card i Twinings Best Breakfast 2017. (Foto: Thon Hotels)

Når nå 13 finalister (ni fylkesvinnere og fire såkalte «wild cards») er avslørt, er hele ni av finalistene Scandic-hoteller. De siste fire er Thon-hoteller.

Thon Hotels hadde både vinneren og sølvplassen i fjor i form av Thon Hotel Lofoten i Svolvær og Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo, men det er Scandic Hotels som de siste årene har hatt flest fylkesvinnere. Den posisjonen holder kjeden til gagns i år.

Av de sju fylkesvinnerne så langt, er seks Scandic-hoteller!

Her kan du se alle de hotellene som har gått videre i kåringen så langt

Frokosten er Scandic Nidelven holder stand. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Nidelven – igjen

Scandic Nidelven – som har vært frokosthotellet fremfor noe annet i Norge de siste 13 årene, er ikke uventet fylkesvinner i Sør-Trøndelag.

Scandic Nidelven har vunnet Twinings Best Breakfast hele ti ganger, men i fjor måtte hotellet nøye seg med en tredjeplass. Det tente kampånden til hotelldirektør Kjetil Vassdal og hans team. De bestemte seg for å gjenerobre frokosttronen ved første anledning. I tillegg lovet hotelldirektøren at dersom Scandic Nidelven går helt til topps igjen i år, skal han ta på seg joggeskoene og gå de tre milene fra Trondheim til Scandic Hell og tilbake igjen. Med fylkesseieren er han nå bokstavelig talt ett skritt nærmere en lang marsj.

Scandic Seilet. (Foto: Scandic Hotels)

– I et svakt øyeblikk tenkte jeg at det kunne være god motivasjon for teamet. Jeg får bruke sommeren til å trene, men selv om det er en drøy gåtur, så skal jeg ta fatt på den med glede hvis vi tar tilbake tittelen «Norges beste frokost», sier Vassdal.

Scandic best i Møre og Romsdal

Scandic Sunnfjords frokost er den beste i Sogn og Fjordane. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Seilet er fylkesvinner i Møre og Romsdal.

Scandic Byparken har Bergens og Hordalands beste frokost i 2017. (Foto: Scandic Hotels)

– Dette er stort for hele teamet på Scandic Seilet. Vi har de siste to årene jobbet målrettet for å ha den beste frokosten i Møre og Romsdal blant annet med fokus på service og personlig kontakt med våre frokostgjester, sier hotelldirektør Vanja Braute.

… og Sogn og Fjordane

Scandic Hotels kapret også førsteplassen i Sogn og Fjordane, der Scandic Sunnfjord Hotel & Spa i Førde gikk seirende ut.

… og Hordaland

Den beste frokosten i Rogaland i 2017 finner i Haugesund, nærmere bestemt på Scandic Maritim. (Foto: Scandic Hotels)

I Hordaland er det Scandic Byparken i Bergen som er fylkesvinner, og hotellet får følge fra fylket av Thon Hotel Rosenkrantz Bergen, som er plukket ut som «wild card».

Med årets seier i Hordaland har Scandic Byparken tatt åtte av 13 mulige fylkesseiere. Hotelldirektør Lene Mjeldheim mener de har funnet en suksessformel, og hun er ikke redd for å røpe den.

Fra frokostbufeen på Scandoc Maritim Hotel. (Foto: Scandic Maritim)

– Vi bruker gode råvarer, nøye utvalgt lokalmat, og vi har mye hjemmelaget på menyen med personlig preg på rettene. Noe av det viktigste for å vinne Hordalands beste frokost år etter år er velkomsten, atmosfæren og den personlige servicen gjestene får, så hemmeligheten er personalet. Og vi har selvfølgelig det beste teamet her på Scandic Byparken, sier Mjeldheim fornøyd.

Dette sier hotelldirektør Katharina Hanson på Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen: – Kjøkken- og restaurantteamet vårt jobber hardt og målrettet hver eneste dag for å levere kvalitet i alle ledd til våre gjester. At vi har blitt plukket ut som finalist - og det bare halvannet år etter åpningen av ny F&B-drift og nytt hotell - er fantastisk. Vi finpusser kontinuerlig både matkvalitet, presentasjon samt service i avdelingene, og går for en god plassering i år.

Søkelys på lokale produkter på Scandic Maritim i Haugesund. (Foto: Scandic Maritim)

… og Rogaland

Scandic dominerer fullstendig i vest. Foruten ha det beste frokosthotellet i både Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland, er like godt Scandic Maritim Hotel i Haugesund fylkesvinner i Rogaland.

Når i tillegg kjeden har fått med Scandic Stavanger Airport Hotel Sola som «wild card» fra Rogaland kan vi trygt si at Scandic-kjeden beholder sin meget sterke posisjon i frokost-Norge.

Scandic Stavanger Airport Sola er plukket ut som wild card fra Rogaland. (Foto: Scandic Hotels)

Nådde målet

«Målet er nådd og det betyr at F&B-ledelsen og direktøren slipper å bade i sundet utenfor hotellet i desember. Dette ble nemlig lovet av administrerende direktør Reidar Westre i desember under julelunsjen med over 400 vitner tilstede. Gleden er derfor dobbelt så stor over å være fylkesvinner for denne prestisjeprisen» , heter det i en pressemelding fra Scandic Maritim.

– Våre ansatte satte seg målet om å vinne denne kåringen for snart to år siden. Den nye buffeen ble dessverre ikke ferdig tidsnok i fjor, men i år er alle kluter satt inn. Tilbakemeldingene fra gjestene har hele tiden gitt forhåpninger om at det skulle kunne skje, men en vet uansett aldri før resultatet kommer. Vi er særdeles stolte av frokosten vår, og skal bruke kåringen for alt det er verdt i arbeidet med å trekke enda flere gjester til kystens perle, sier Westre.

Lokale produkter

– Når det gjelder maten på frokosten, har søkelset vært lokalmat, dyktige på allergialternativer, presentasjon, smak og ikke minst sild. Haugesund er som kjent tuftet på sild, og da er det naturlig at juice og melkedispenserne er bygget inn med sildetønner. Utvalget av sild er stort og i tillegg har vi laget en egen barløsning med sildelokk, hvor en kan lese aviser og ikke minst surfe på et eget fastmontert nettbrett. Miljøet i frokostsalen kommer noe av seg selv med nydelig utsikt over Smedasundet. Utvalget av lokalmat og det at vi har egen frokostkokk i salen får vi mye velfortjent skryt for. Her lages det bl.a. omeletter, posjerte egg og lapper etter gjestens ønsker. Viktigst av alt har vært søkelyset på service fra alle ansatte, i alle avdelinger. Målingene som vi deltar i sier sitt: Topp service, nydelig frokost og topp plassering, skriver Westre.

Gode samarbeidspartnere som Tveit Gaard, Naturbakst, Hogganvik, H.J. Kyvik og Lie Gaard m.fl. har gjort sitt til at utvalget av lokalmat og økologiske produkter på frokostbuffeen er rikelig.

– Det at maten produseres lokalt er viktig for våre eiere (hotellet er eid og drevet lokalt av Caiano AS), og gir også et ønsket kvalitetsløft for hele frokosten. Egne stasjoner for müsli, brødbakst, te, egg og ferskpresset juice gjør opplevelsen til en god start på dagen. Kjøkkenet har også utviklet sin egen «UTEN»-stasjon som gjør det enkelt for eventuelle allergikere og gjester med kost utfordringer, melder Westre.

Fylkesvinnere; landets beste hotellfrokost 2017

Disse er kvalifisert videre i Twinings Best Breakfast 2017.

Finnmark: Scandic Kirkenes

Troms: Scandic Ishavshotel, Tromsø

Troms: Thon Hotel Harstad (wild card)

Nordland: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Nordland: Thon Hotel Bodø (wild card)

Nord-Trøndelag: Scandic Hell

Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven, Trondheim

Møre og Romsdal: Scandic Seilet, Molde

Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord Hotel, Førde

Hordaland: Scandic Byparken, Bergen

Hordaland: Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen (wild card)

Rogaland: Scandic Maritim Hotel, Haugesund

Rogaland: Scandic Stavanger Airport Hotel Sola (wild card)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2017 for 13. gang.

* Konkurransen går ut på at om lag 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

* Deretter kåres fylkesvise vinnere kåres, før en jury er i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 12 foregående gangene. Radisson Blu Plaza Hotel vant i 2005, mens Thon Hotel Lofoten vant i 2016.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2016

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: ??

Powered by Labrador CMS