Illustrasjonsfoto: Godfisk.no

Nå er det tid for krabbefest

Nå er det igjen tid for krabbe, som er på sitt beste nå om høsten.

Krabbe er festmat for høstens sosiale krabbelag. Den er enkel å servere og det skaper god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i klørne og i krabbehusets små rom.

Liker du den helst naturell, gir vi deg noen tips på veien. Vil du prøve en ny vri anbefales pepperkrabbe eller «crab roll».

Og har du rester kan du gjerne rocke opp hverdagspastaen.

Krabbe naturell

Foto: Godfisk.no

Krabbe naturell kjenner de fleste til. Alt du trenger er kokt krabbe, dill om du vil, sitron, majones, litt salat og noen gode tips på veien. Oppskrift.

Beregne en til to krabber per person og gjerne flere løse krabbeklør.

Kjøp krabbe ferdig kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk.

Bruk skalldyrgaffel eller spiss pinsett for å finne maten inne i klørne og krabbehuset. Bruk nøtteknekker eller klotang til å åpne klørne.

Husk også skylleboller og rikelig med servietter.

Skal du koke krabber selv? Slik koker, renser og deler du krabber.

Pepperkrabbe

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Vil du prøve en ny vri på krabbeklørne er pepperkrabbe tingen. Krabbeklørne stekes i en peppersausblanding, tilsett lime og vårløk og server med ristet brød og shriracha-majo.

Se oppskrift her.

«Crab Roll»

Foto: Godfisk.no

Her er krabbens svar på lobster roll. Retten passer godt som middag eller kveldskos. Bland krabbekjøttet med majones, sitronsaft, chilisaus, vårløk og stangselleri. Fyll det i salatblad i pølsebrød og topp med friske urte.

Se oppskrift her.

Basilikumpasta med krabbeklør

Foto: Godfisk.no

Gi krabbeklørne ekstra god smak med hvitløk og chili. Her servers klørne sammen med pasta vendt i hjemmelaget basilikumsaus.

Se oppskrift her.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS