Fryktløs liten jente på plass utenfor Grand Hotel. (Foto: Grand Hotel)

Fryktløs liten gjest utenfor Grand

Kunst og kultur har alltid stått sentralt på Grand Hotel. På kvinnedagen ble statuen «Fearless girl» avduket utenfor hotellet.

Publisert
«Fearless girl» ble avduket utenfor Grand Hotel 8. mars 2018. Fra venstre hotelldirektør Fredrikke Næss, styreleder Christian Ringnes og NHO-direktør Kristin Skogen Lund. (Foto: Grand Hotel)

Gjennom 142 år har hotellet huset, bespist og bedrukket både verdenskjente og fullstendig ukjente kunstnere og bohemer. Den dag i dag kommer kunsten til syne i en utsmykning som spenner fra det klassiske til det kontemporære.

Fearless Girl. (Foto: Grand Hotel)

«Fearless girl»

At denne tradisjonen lever videre i takt med samtiden, er ankomsten av en liten «gjest» et bevis på: C. Ludens Ringnes stiftelse har gått til inn kjøp av «Fearless girl», og på selveste kvinnedagen ble kunstverket avdukes utenfor hotellet.

Skulpturen er laget av den amerikanske kunstneren Kristin Visbal, og fikk verdensomspennende oppmerksomhet da den dagen før 8.mars 2017 ble plassert vi- á-vis den berømte oksen på Wall Street.

Feiring av likestilling

– Det gleder meg å kunne presentere et kunstverk som er en feiring av likestilling, og en oppfordring om å leve fryktløst i møte med alt og alle som holder kjønnsulikheten ved like. Jeg er stolt over å kunne bringe «Fearless Girl» til Norge og derved oppmuntre og støtte styrkingen av kvinners stilling i samfunnet, sier styreleder Christian Ringnes, i en pressemelding.

– Jeg gleder meg stort til dette. NHO-direktør Kristin Skogen Lund sto for avdukingen, og jeg håper alle mer eller mindre kunstinteresserte osloborgere også tar turen, sier en strålende fornøyd hotelldirektør, Fredrikke Næss.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS