Ittoqqortoormiit Guesthouse på Grønland. (Foto: Hotels.com)

Er dette verdens mest avsidesliggende hotell?

Hotellet ligger på et av verdens mest storslåtte steder – Ittoqqortoormiit på Øst-Grønland.

Publisert
Her ligger hotellet. (Printscreen)

Heldigvis må du ikke kunne stave navnet for å reise til Ittoqqortoormiit Guesthouse.

Hotellet ligger i den vesle landsbyen Ittoqqortoormiit på Øst-Grønland. (Foto: Hotels.com)

Grønland øker

Hotels.com har i år sett en 18 % økning i søk etter avsidesliggende reisemål – sammenlignet med i fjor. Det er åpenbart at dagens reisende søker etter unike og uvanlige reiseopplevelser.

Ittoqqortoormiit Guesthouse på Grønland. (Foto: Hotels.com)

Søk etter Grønland økte også med 37 % sammenlignet med i fjor, så et av de heteste reisemålene i 2019 vil være et av de kaldeste stedene på jorden.

Et hett reisemål

Foto: Hotels.com

– Du klarer kanskje ikke å uttale Ittoqqortoormiit, men dette er et sted du ikke vil gå glipp av. Grønland er i ferd med å bli et skikkelig hett reisemål (selv om det ofte er minus 20 grader) nå som reisende søker virkelig uforglemmelige opplevelser, sier den nye presidenten i Hotels.com, Adam Jay.

– Denne vakre øya er et storslått reisemål som mange har på drømmelisten sin. Her kan du dra på hundekjøring, padle i kajakk i Arktis og kanskje se nordlyset fra rommet ditt. Det er helt utrolig, sier Jay videre.

Fem grunner til å dra til Ittoqqortoormiit

1) Nå nye høyder: Det høyeste fjellet i Arktis, Gunnbjørns Fjeld (3693 moh.), ligger innenfor Ittoqqortoormiits grenser. Dette er ikke et sted for den som har høydeskrekk!

2) Førsteklasses utsikt: Det grønne nordlyset danser over himmelen på Grønland fra september til april, og i denne vesle byen kan du ofte få uslåelig utsikt til dette fantastiske naturfenomenet. Herlig!

3) Opplev livets ville side: Nordøst-Grønland biosfærereservat er verdens største nasjonalpark, og har et dyreliv og et landskap som overgår din villeste fantasi. Ittoqqortoormiit er inngangsporten til nasjonalparken.

4) Endeløse naturopplevelser: Byen ligger like ved munningen til verdens største fjordsystem, Scoresbysundet. Herfra kan du bli med på turer med seilskip og se isfjell, isbreer og kanskje til og med seler og hvaler.

Foto: Hotels.com
Ittoqqortoormiit ligger like ved munningen til verdens største fjordsystem, Scoresbysundet. (Foto: Hotels.com)

5) Et paradis for fotografer: Øv deg på fototeknikker og bruk av ulike objektiver ved å ta bilder av nordlyset og det utrolige dyrelivet.

Men pass på! Dette reisemålet er ikke for de engstelige, da isbjørn og andre ville dyr beveger seg fritt rundt på øya. Kun ekte eventyrere bør søke.

Saken fortsetter under bildet

Hjelper med regningen

Hvor langt er du villig til å gå for det perfekte Instagram-bildet? Hotels.com har satt den øde lille byen Ittoqqortoormiit på kartet for eventyrlystne reisende overalt.

Det hjelper også at de betaler størsteparten av hotellregningen for opphold i mars 2019 (hvis du bestiller i perioden 27. november til 31. desember 2018)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS