Foto: Landbruks- og matdepartementet/Forbrukerrådet

Vinstra har Norges beste institusjonskjøkken

Sundheim bo- og treningssenter på Vinstra i Gudbrandsdalen er vinneren av Gylne måltidsøyeblikk 2016, som kårer den beste sykehjemsmaten.

Publisert

Om lag 200 institusjoner deltok i konkurransen i år, og fem finalister kjempet om førstepremien på 30 000 kroner. Gylne Måltidsøyeblikk har i år vært et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet og Forbrukerrådet.

Et høydepunkt

– Det er viktig at måltidet blir et høydepunkt, ikke bare et holdepunkt i hverdagen. Underernæring er en stor utfordring blant eldre. Sundheim bo- og treningssenter tar dette på alvor. Kjøkkensjefen går hver dag rundt og ber om innspill fra beboerne til hva han bør servere. Ut fra deres ønsker serverer han de lekreste retter, sier forbrukerdirektør Randi Flesland, som satt i juryen.

God mat og mulighet for selv å påvirke hva som står på menyen, gir matglede. Konkurransen skal bidra til økt bevissthet rundt dette.

– Sundheim er en verdig vinner og viser hvordan matglede skapes i praksis til glede for både beboere og nærmiljøet på Vinstra. Måltidsglede er viktig og konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk skal bidra til at eldre får servert personlig tilpassete måltider av høy kvalitet hver dag, er landbruks- og matminister Jon Georg Dales, kommentar.

Her kan du lese hva GD.no skriver etter at Sundheim bo- og treningssenter vant prisen

Gloppen omsorgssenter på Sandane i Sogn og Fjordane ble nummer to i konkurransen. Det kan du lese mer om på Firda.no

Fem finalister

Dette var de fem finalistene i Gylne Måltidsøyeblikk 2016.

  • Sundheim bo- og treningssenter i Oppland (Vinner)
  • Gloppen omsorgssenter i Sogn og Fjordane.
  • Løten helsetun i Hedmark
  • Vanylven helse- og omsorgssenter i Møre- og Romsdal
  • Økernhjemmet i Oslo

Juryen

– Sundheim er et godt sted å bo. Maten er velsmakende og vakkert tilrettelagt. Beboerne gir klart uttrykk om maten smaker. De involveres i menyplanleggingen ved å komme med ønsker om retter og råvarer når de ansatte på kjøkkenet daglig er rundt på avdelingene. De pårørende er velkomne til alle måltid, er juryens begrunnelse for første premien.

Juryen besto av statsråd i landbruks- og matdepartementet, Jon Georg Dale, Fredrik Wang Gierløff (statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet), direktør Randi Flesland (direktør i Forbrukerrådet), kokk Inge Johnsen (kokk fra Liantunet), Birgitta Fyrand (fra Pårørendeaksjonen) og Bård Hoksrud (stortingsrepresentant). Juryen var samstemt.

Forbrukerrådet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Gylne Måltidsøyeblikk

Sammen med Landbruks- og matdepartementet arrangerer Forbrukerrådet konkurransen Gylne måltidsøyeblikk, som kårer den beste maten på norske sykehjem.

God mat og mulighet for selv å påvirke hva som står på menyen, gir matglede. Konkurransen skal bidra til økt bevissthet rundt dette.

Førstepremien i konkurransen er på 30 000 kroner.

Les mer på Forbrukerradet.no

 

Powered by Labrador CMS