Nytt Horeca-magasin på vei

Årets tredje utgave av magasinet Horeca er på vei til abonnentene. Mai-nummeret er spekket med spennende lesestoff for alle som er tilknyttet bransjen.

Publisert
Omslaget på Horeca nummer 3 2017. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Personalrestauranter i ny drakt

Vår hovedsak i denne utgaven er ISS sine personalrestauranter på Fornebu. Der serveres det lunsj til 20 000 mennesker hver eneste uke. Det betyr at det er en av de absolutt største serveringsstedene i hele landet.

I løpet av to måneder høsten 2016, ble alle personalrestaurantene på Fornebu oppgradert til en ny og moderne standard.

– Disse er alle trendy og nyskapende, og vi mener at vi for alvor har bidratt til å flytte bespisningstilbudet på arbeidsplassen fra kantine til restaurant. I alle de fire restaurantene står pannene ute på disken, kokkene lager maten foran gjestene («live cooking») for å skape mer personlighet, og vi har lagt mye mer vekt på at gjestene på enkelt vis kan ta sunne valg hvis de ønsker det, sier Ingun Skaar hos ISS Facility Services AS.

Les mye mer i Horeca nummer 3 2017

15 år som Plaza-sjef, 35 år i Rezidor

Det er ikke mange som skryte av å ha vært trofast mot samme hotellkjede i 35 år, men Tarje Hellebust kan i år feire 35-årsjubileum i Rezidor og 15-årsjubileum som administrerende direktør på Radisson Blu Plaza.

I denne utgaven kan du også lese om planene, som avslører at Plaza kan bli enda høyere enn hotellet er i dag.

Årets Kokk 2017

De fem kandidatene i Årets Kokk 2017 er allerede godt i gang med forberedelsene til konkurransen i Mathallen 12. september.

Christian Andre Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv, Filip August Bendi, Geir Magnus Svae og Rasmus Johnsen Skoglund skal kjempe om tittelen, og vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Torino i 2018 og i Lyon i 2019.

Les mye mer om forberedelsene til de fem kandidatene i Horeca nummer 3 2017

Sjefen for Nordens beste sushi

Sabi Omakase har i løpet av kort tid etablert seg som en av Nordens aller beste restauranter – som ble kronet med stjerne i Michelin-guiden i februar.

Les portrettet med kjøkkensjefen på restauranten, Roger Asakil Joya i denne utgaven av Horeca

Mortens Kro ut av Mortens Kro

I 52 år har Mortens Kro operert fra sitt faste sted på Gjelleråsen. Nå er tiden inne for ekspansjon. I mars overtok selskapet driften av selskapslokalene Herredshuset i sentrum av Jessheim.

– Dette er en merkedag for Mortens Kro, sier Morten Hansen, som har vært primus motor for stedet på Gjelleråsen, men som trakk seg tilbake i fjor høst da datteren Heidi Hansen overtok som driver.

Les mer om Mortens Kros nye sted i Horeca nummer 3 2017

Insekter på tallerkenen?

Insekter – er det maten vi alle spiser om noen år?

Tanken på insekter som mat er fjern for de fleste. Ved «første øyekast» vil det for de fleste oppleves som ekkelt, men faktum er at allerede i dag spiser rundt to milliarder mennesker på kloden innsekter jevnlig.

– Vi tror overhodet ikke at «mannen i gata» er klar for å bytte kjøttdeigen i fredagstacoen med hele sirisser. Vi håper derimot at flere og flere ønsker å inkludere insekter i matvanene sine, uttaler Nicolai Nese Hagelien i firmaet Unikmat AS.

Les mer i Horeca nummer 3 2017

Ripasso v. Amarone

I vindelen i dette magasinet har vi sett nærmere på klassikerne Amarone og Ripasso, som begge kommer fra Veneto-regionen i det sentrale, nordlige Italia, og er basert på samme druesorter.

Men hvordan produseres de, og hva er forskjellen mellom de to vinene?

Det kan du lese mer om i Horeca nummer 3 2017

Andre større artikler

Ellers i denne utgaven kan du lese om Lunch & Catering på Kolbotn (typebedrift), Corner Café i Honningsvåg, om Storkjøkkensenteret og Electrolux’ sin nye digitale løsning og om ny rapporteringsløsning for særavgiftspliktige virksomheter, som gjelder mange horecabedrifter, for å nevne noen av artiklene. Videre kan du blant annet lese om Rescue Juice og Rene Vegger.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS