KurtRitterRezidorBusinessSchool

Hotellbransjens lengstsittende konsernsjef

Den sveitsiske hotelldirektøren Kurt Ritter feirer 35-årsjubileum med Rezidor. Han startet sin karriere i selskapet i 1976 som direktør for SAS Luleå Hotel i Sverige. Siden 1989 har han ledet Rezidor som konsernsjef, og er med sine 22 år i sjefsstolen den konsernsjefen i hotellbransjen som har sittet lengst.

Publisert

Kurt Ritter har lang fartstid i Rezidor.

Styret i Rezidor har nylig forlenget kontrakten med Kurt Ritter til 2015.

- Jeg ser tilbake på 35 fantastiske og varierte år, og nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på tre nye. Jeg elsker det jeg gjør, men jeg føler jeg fortsatt kan bidra til å utvikle Rezidor, sier Ritter.

Global utfordrer

Under hans lederskap, har Rezidor utviklet seg fra å være et lite skandinavisk konsern til en global utfordrer. Rezidor har under Ritters tid også blitt en av de raskest voksende hotellkjedene i verden.

Konsernet har i dag 35 000 ansatte og de tre merkevarene Radisson Blu, Park Inn by Radisson og Hotel Missoni. I porteføljen ligger mer enn 400 hoteller med 90 000 rom som enten er i drift eller under utvikling. Hotellene er lokalisert i 64 land over hele Europa, Midtøsten og Afrika.

Forutbestemt

Ritter er mannen bak flere av Rezidors store suksesser. Han har fått Radisson Blu til å bli rangert som et av Europas største eksklusive og designbevisste merkevarer.

Han står bak den imponerende veksten til Park Inn by Radisson som gikk fra 0 til mer enn 140 hoteller i løpet av syv år. Og han er mannen bak partnerskapet mellom Rezidor og det ikoniske italienske motehuset Missoni.

Konsernsjef i Rezidor, Kurt Ritter, har fått mange utmerkelser. (Foto: Rezidor Hotel Group)

I hotellbransjen blir han beundret for sin genuine tro på gjestfrihet, sin ærlige innstilling og sin karismatiske og dynamiske personlighet. Han er en hotelldirektør i hjerte og sjel, og karrieren hans virker nesten forutbestemt: Kurt Ritter ble født i Sveits i 1947 og trådte sine barnesko i foreldrenes hotell i Sveits. Der lærte han tidlig betydningen av å gi gjestene oppmerksomhet og god service.

Utdannelsen har han fra det prestisjetunge École Hôteliére de Lausanne, og hans første jobb var som assisterende sjef på Hotell Bellevue i Bern.

Historiske år

Etter å ha jobbet hos Ramada International Hotels i Belgia, Frankrike, Tyskland og Sverige, begynte han i Rezidor; først som General Manager i Sverige og så i Kuwait. I 1984 ble han forfremmet til Vice President for SAS International Hotels (SIH) i Midtøsten og flyttet til Singapore. I neste fase av hans karriere ble han utnevnt til konsernsjef med base i Oslo og deretter Brussel.

Viktige datoer i hans karriere inkluderer signeringen av franchise-avtalen med Carlson Hotels Worldwide i 1994. Dette dannet verdens første hotellkjede som kombinerte to merkevarer: Radisson SAS. 2002 er også et viktig årstall. Da inngikk han en ny avtale med Carlson hvor de utviklet varemerkene Country Inns & Suites, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika. I november 2005 signerte han en verdensomspennende lisensavtale med det italienske motehuset Missoni for å utvikle og drive en kjede livsstilshoteller. Han var også ansvarlig for å få Rezidor Hotel Group notert på Stocholmbørsen.

Veien videre

- Jeg vil fortsette å fokusere på Rezidors lønnsomme vekst i nye markeder som Russland/CIA og Afrika. Vi var pionerer i disse regionene, og i dag er vi blant de ledende internasjonale aktørene – en posisjon vi ønsker å beholde og utvide, sier Ritter.

- På verdensmarkedet har vi som mål å justere våre merkevarer globalt med vår største aksjonær Carlson, som eier Radisson- og Park Inn varemerkene. Vi er definitivt klare for neste steg, sier Ritter.

Prisvinner

Ritter har blitt tildelt flere priser: Han fikk tittelen Corporate Hotelier of the World i 2002, senere har han fått tildelt Lifetime Achievement Award fra IHIF (International Hospitality Investment Forum), Brilliant Savarinplaketten og Lifetime Achievement Award 2008 fra den prestisjetunge MKG. Tidlig i 2007 ble han også utnevnt en Carlson Fellow. Han har også mottatt to æresdoktorater, ett fra Johnson & Wales University, Providence (USA) og ett fra Oxford Brookes University, UK.

Kurt Ritter er gift med Lara Ritter og bor i Brussel i Belgia. Han har tre voksne barn og ett barnebarn, som ble født i januar 2011.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS