KurtRitter1B

Mer heder for Rezidor-sjef

Rezidors President & CEO Kurt Ritter er hedret med pris og blitt tatt opp som medlem av British Industry Hall of Fame. Ritter får prisen for å ha skapt en ledende og svært vellykket organisasjonen innen reise- og hotellindustrien. Den prestisjetunge prisen ble overrakt under den årlige middagen til British Industry Hall of Fame på Savoy Hotel i London denne uka.

Publisert

Kurt Ritter.

Ritter ble utnevnt til Rezidors President & CEO i 1989, og er trolig den lengstsittende direktør i næringen. Under hans ledelse er Rezidor blitt et av verdens mest dynamiske og raskest voksende hotellgrupperinger. Selskapets nåværende portefølje inkluderer mer enn 425 hoteller med 93000 rom i mer enn 65 land i Europa, Midtøsten og Afrika.

Rezidor driver Europas største eksklusive hotellkjede Radisson Blu, mellomklassekjeden Park Inn by Radisson, og de luksuriøse livsstilshotellene Hotel Missoni.

Motiverer

– Jeg er beæret over å bli medlem av British Travel Hall of Fame, og denne prisen motiverer meg til å fortsette mitt arbeid. Vår bransje er en av de mest blomstrende på globalt nivå, og vi som er en del av den er dedikert til å hjelpe våre gjester i hoteller med klart definerte merkevarer og innovative, personlige tjenester. Men et hotell blir aldri en standardisert maskin, menneskelige relasjoner vil alltid være viktig, understreker Ritter.

British Industry Hall of Fame

British Industry Hall of Fame ble opprettet i 1995 for å hedre de mest fremtredende prestasjoner i britisk og internasjonal reise- og turistnæring. Blant medlemmene er Thomas Cook (grunnlegger av Thomas Cook), Sir Richard Branson (grunnlegger av Virgin), og Lord Forte of Ripley (grunnlegger av Forte). Curtis Carlson (grunnlegger av Carlson) og hans datter Marilyn Carlson Nelson (styreleder i Carlson) er også medlemmer av Hall of Fame.

Fra Sveits

Sveitsiskfødte Kurt Ritter vokste opp i foreldrenes hotell i Interlaken, og ble utdannet ved den anerkjente École de Hôtelière i Lausanne. Etter å ha brukt litt tid på Hotel Bellevue Palace i Bern og Ramada International Hotels i Belgia, Frankrike, Tyskland og Sverige begynte Ritter i Rezidor i 1976.

Han jobbet som General Manager i Sverige og Kuwait, og som Vice President i Midtøsten og Asia. Som konsernsjef var han først basert i Oslo og deretter Brussel.

Viktige datoer i karrieren inkluderer Master Franchiseavtalen med Carlson Hotels Worldwide for å skape Radisson SAS i 1994, og avtalen med Carlson i 2002 for å utvikle merkevarene Country Inns & Suites, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika. I 2005 undertegnet Ritter en global lisensavtale med motehuset Missoni for å utvikle og drive livsstilshotellene Missoni, og i 2006 var han ansvarlig for Rezidors børsnotering på Stockholmsbørsen. I samarbeid med Hubert Joly, Carlson President & CEO, lanserte Ritter i 2012 Carlson Rezidor Hotel Group, en av de ti største hotellgrupperingene i verden.

Flere priser

Kurt Ritters karisma, genuine tro på gjestfrihet og hans ukompliserte tilnærming er beundret og verdsatt i hele bransjen.

Ritter var "Corporate Hotelier of the World 2002", han mottok "International Hotel Investment Forum Lifetime Achievement Award 2004", og "MKG Lifetime Achievement Award 2008". Han har også to æresdoktorater, henholdsvis fra Johnson & Wales University, Providence (USA ) og Oxford Brookes University (Storbritannia).

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS