GeirMagnusSvaeDommerÅretsGrønneKokk

Svae Årets Kjøkkensjef 2011

Geir Magnus Svae ble kåret til Årets Kjøkkensjef 2011 på Norges Kokkemesteres Landsforenings landsmøte på Lillehammer tidligere i år.

Publisert

Geir Magnus Svae ble Årets Kjøkkensjef 2011. (Foto: Morten Holt)

Svae er for tiden manager det norske juniorkokkelandslaget, medlem av Kokkenes Mesterlaug i Drammen og kjøkkensjef på Tyrifjorden Hotell.

Geir Magnus Svae (til venstre) da han vant Årets Grønne Kokk i 2009 sammen med Tor Øyvind Rudstaden. (Foto: Heidi Fjelland)

Her juryens begrunnelse:

"Årets Kjøkkensjef holder et høyt tempo både på arbeid og i fritiden. I en årrekke var han en gjenganger i medaljesjiktet i individuelle konkurranser. Siden, som kjøkkensjef, og ansvarlig for en ny ung kokkegenerasjon, har han vært like ofte å se på nasjonale og internasjonale konkurranser - som lagleder, trener og mentor. Han har mye kunnskap å overføre, og erfaring å dele med seg. I sin daglig gjerning som kjøkkensjef har han testet ut og tatt opp nye ideer, tidsriktige måter og gitt rom for de siste retninger i kokkefaget og serveringsbransjen: Kvalitet i alle ledd, og i den grad det er mulig; bruk av lokale råvarer og foredling av lokal matkultur. Årets Kjøkkensjef er populær blant lærlinger. Det går gjetord både om hans pedagogiske evner, sosiale evner og hans menneskelige væremåte. Sju ganger har laget hans vunnet fylkescupen for lærlinger og vær synlige under Norgescup. Årets Kjøkkensjef 2011 har også tatt på seg faglig ansvar ved i to perioder å takke ja til tillitsverv i sitt lokale laug. På landsbasis er han mer kjent som som manager for det suksessrike juniorlandslaget. Ikke bare kan de ambisiøse unge kokkene vise frem medaljer. Gjennom sin erfarne trener har de fått en menneskelig ballast som de vil dra nytte av i hele sin karriere"

Hartvigsen leder NKL

På landsmøtet ble for øvrig dette styret valgt:

President Kristine H. Hartviksen (ikke på valg)

Styremedlem Jørn Gunnar Gundersen (ikke på valg)

Styremedlem Elisabeth Bryne (ikke på valg)

Hans Dahl Ørstavik (nytt medlem)

Jens Ramfjord (nytt medlem)

André Engs gullnål til Ertresvaag

Harry Ertresvaag fra Kokkenes Mesterlaug Sogn og Fjordane mottok NKLs gjeveste pris, André Engs gullnål, på landsmøtet, der også Eva Danielsen fra Bergen Kokkenes Mesterlaug ble Årets Oldermann 2011.

Unge Adam S. Bjerck, som nylig ble nummer to i Nordic Chef of The Year, og som arbeider på Gastronomisk Institutt, ble tildelt Paul Schaltenbergs legat.

Kongsvold Fjeldstue i Oppdal ble kåret til Årets Lærebedrift 2011, mens Kokkenes Mesterlaug Finnmark ble kåret til "Årets mest fårete laug".

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS