Arne Dalseng nett2

Lager storkjøkkenmuseum på Smak 2011

Arne Dalseng i BFSN (Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge) og tidligere redaktør i Horeca, Odd H. Vanebo, har gått i bresjen for å lage et nostalgisk tilbakeblikk på storkjøkkenbransjen under Smak 2011.

Publisert

Arne Dalseng i BFSN har gått i bresjen for å lage et storkjøkkenmuseum under Smak 2011. (Arkivfoto: Morten Holt)

Nå vil de ha tak i gammelt storkjøkkenutstyr som kan stilles ut på den store messen på Norges Varemesse på Lillestrøm i februar neste år.

– Det finnes en del bilder, storkjøkkenmaskiner og annet utstyr fra tidligere år som leverandører og kunder tar vare på. Jeg er helt sikker på at det står mange gamle produkter rundt omkring i landet. Hvis noen har noe de tror kan være verdt en plass i utstillingen, kan de jo ta kontakt, sier Arne Dalseng.

Har du det er det bare å sende en mail til Dalseng eller Vanebo.

Nostalgisk tilbakeblikk

– Ideen om å etablere et storkjøkkenmuseum er blitt diskutert flere ganger. Ideen har så langt aldri blitt realisert, men BFSN har oppfordret medlemsbedriftene til å ta vare på gammelt utstyr. Hvis noen ønsker å bli kvitt hamle produkter så ta uansett først kontakt med oss i BFSN, sier Dalseng.

Og er det medlemsbedrifter som har gammelt utstyr som bare kan lånes til utstillingen, setter Vanebo og Dalseng også pris på det.

50 kvadratmeter

Planen er at storkjøkkenmuseet på Smak 2011 skal være snaut 50 kvadratmeter.

Det vil også utarbeides en katalog/brosjyre som viser hvilke produkter som er utstilt i Smak-museet.

Finkjemmer Horeca/Storkjøkken

Odd H. Vanebo er også i gang med å finkjemme gamle årganger av Horeca (tidligere Storkjøkken) for å finne gamle og interessante reportasjer og annonser – som viser hvordan storkjøkkenbransjen var for noen år tilbake, noe som igjen vil vise hvordan utviklingen har vært bare de siste 15-20 årene.

Vil du ha GRATIS nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS