Smak09 Norges Varemesse2

Smak09 og NEF-Dagene: Vellykkede utstillinger

De to fagmessene Smak09 og NEF-dagene, som ble arrangert fra 3. til 6. februar på Norges Varemesse i Lillestrøm, ble en suksess. Arrangørene og utstillerne er svært fornøyd med det gode besøkstallet som nesten rundet 30.000. Her kan du lese en oppsummering etter fire hektiske og spennende dager.

Publisert

- Besøkende, utstillere og arrangørene er veldig fornøyd med utstillingen sier Trond Andersen, Prosjektsjef hos Norges Varemesse. Utstillingene er blant de største som arrangeres hos Norges Varemesse og alle de fem hallene var i bruk.

Mangfold

493 utstillere var representert på utstillingene. Smak09 hadde 374 utstillere innen Mat, Drikke, Utstyr og Interiør/Design og NEF-Dagene hadde 119 utstillere innen Næringsmiddelindustrien og Emballasje.

Arrangørene er fornøyd med å samle hele verdikjeden under samme tak samtidig og håper dette vil gi en merverdi for de besøkende og utstillerne.

Aktiviteter og konkurranser

Det har foregått mange konkurranser og aktiviteter i løpet av fire fantastiske messedager.

* Den prestisje tunge konkurransen Årets Kokk, som er uttagningen til neste års Bocuse d'Or ble avhold på torsdag. Vinneren som skal representere Norge i Bocuse d'Or Europe i Genève neste år er Gunnar Hvarnes.

Les mer om Gunnar Hvarnes' seier

* NM i Maskinoppvask ble arrangert for andre gang og formålet er å sette fokus på hygiene generelt og maskinoppvask spesielt. Det ble konkurrert etter et cup system over fire dager, med vinner og beste toer i hvert heat som går videre til A- og B-finalen fjerde og siste dag, 6. februar. Det var tett mellom finalistene, men vinneren ble Kapil Thavarajha fra Soria Moria.

Les mer om NM i maskinoppvask

* Fem lag konkurrerte om å bli Årets Grønne Kokker, vinnerlaget bestod av Tor Øyvind Rustaden, Condelica A/S, Drammen og Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell, Vikersund.

Les mer om Årets Grønne kokk

* Nytt av året var konkurransen Nasjonal Pizzamester -09. Her var det ca 40 deltagere som konkurrerte om å lage den beste pizzaen. Dommerpanelet mente Anne-Lise E. Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu laget den beste amerikanske pizzaen og Ako Mohammed fra Esmeralda på bryggen i Tønsberg laget den beste italienske pizzaen.

Les mer om de nasjonale pizzamestrene

* I samarbeid med Lærlingekompaniet og Culina arrangerte Norges Varemesse Oslo/ Akershus mesterskap i Borddekking for lærlinger. Det var 5 lag med og hvert lag dekket et bord med tema Karneval i Rio. Førsteplassen og publikumsprisen gikk til Louise Flikkerud Magnussen, Marianne Østreng og Gina Husborn elever ved Vestby VGS.

* WorldSkills Norway ble arrangert på tirsdag. Karla Siverts fra Bagatelle vant kokkekonkurransen og Karl Peter Sand Dørstad fra Brasseri France vant servitørkonkurransen. Begge skal representere Norge i World Skills 2009 i Canada.

Les mer om World Skills Norway

* NM i Konditorkunst ble avholdt på fredag og vinneren ble Annemari Erlbeck fra Sverres Conditori.

Les mer om Annemari Erlbecks seier

Kåringer og prisutdelinger

* Årets hotelleder: Bjarte Gjerde og Ole-Jacob Wold i Rica Nidelven Hotel har sammen fått prisen Årets hotelleder 2009.

Les mer om hotellederkåringen her

* Årets restauratør: Frode Hofstad, Britannia Hotell i Trondheim

Les mer om Årets Restauratør her

* Twinings Best Breakfast, konkurransen som kårer Norges beste hotellfrokost. Rica Hotel Nidelven vant for fjerde gang på rad.

Les mer om frokostkåringen

* Matomsorgsprisen ble tildelt Gunnar Kvamme, enhetsleder i Mat & Café, St. Olavs Hospital Universitetssykehuset i Trondheim. Han får utmerkelsen for sitt arbeid "som en innovativ leder av et av Norges største sykehuskjøkken, med visjonen: "Vi skal bidra til at måltidene er dagens høydepunkt for pasientene". Han har lyktes, også med bruk av en økologisk preget meny".

Les mer om Matomsorgsprisen her

* Innomatprisen: Ble tildelt Nortura for deres innovative produktserie Prior Rett på grillen/ovnen. Målet med prisen er å bygge opp under innovasjonsarbeidet i norsk næringsmiddelindustri.

* Prisen til kompetansefremmende tiltak ble tildelt Gårdsand ved daglig leder Aadne Søyland. Prisen deles ut til person/firma som har gjort en spesiell innsats for å heve kompetansen på sitt område.

* Beste Stand NEF-Dagene: Multivac

* Beste Stand Smak09: Culina

Du finner mange flere artikler fra Smak09 på www.horecanytt.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS