ArnaudTessierFotoSveinLindin

Domaine Tessier fremragende Meursault for fremtiden

Pågangsmot, lidenskap og ungdommelighet lyser mot deg når du møter Arnaud Tessier og hans samboer Catherine i Meursault. Bakgrunnen er ganske enkel. De møttes gjennom interessen for vin. Hun med bakgrunn fra Lycee Viticole de Beaune og Arnaud som arving av noen hektar i en av verdens mest kjente vinmarker. Mer skal ikke til for å skape lidenskap og gode viner.

Publisert

Arnaud Tessier. (Foto: Svein Lindin)

Velsignet med gamle vinstokker har Arnaud begynt å forvalte vinmarkene selv siden 2006. Etter farens bortgang i desember 2005, har Arnaud tatt i bruk all barnelærdom og sin utdannelse fra Lycee Viticole de Beaune for å kultivere vinmarker i verdensklasse.

Arnaud har, i motsetning til sin far som solgte alle druene til negociant, valgt å produsere egen vin under navnet Domaine Tessier.

Etter en beskjeden start og første årgang i 2006, selges nå en mindre og mindre andel av druene til negociant og i løpet av kort tid kommer all produksjon i egne flasker.

Arnaud er svært knyttet til sine vinmarker, området og dens historie. Byen Meursault er har navn fra det latinske Muris Saltus (rottespranget), uten at noen kan fortelle nøyaktig hvorfor. Byen har vinhistorie tilbake til 1102, da hertug Odo II donerte vinmarker og land til klosteret Cïteaux. Byen er liten med sine rundt 1500 innbyggere.

Byen er omkranset av i overkant 451 hektar med vinmarker, hvor Chardonnay utgjør drøye 438 hektar og Pinot Noir resten.

Les hele saken og se flere bilder på Vinofil.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS