SancerreByen

Sancerre definisjonen av Sauvignon Blanc

Sancerre er det mest kjente vinområdet i Loire med sine kalkåser og rolig landskap.

Publisert

Byen Sancerre omkranset av vinmarker. (Foto: Vinofil.no)

Loire er den lengste og en av de vakreste franske elver. Med sitt 1.013 kilometer lange løp strekker den seg gjennom 12 fylker. Fra Massif Central i øst til byen Nantes ved Atlanterhavet i vest. Den gir næring til Loiredalens mange vinmarker. Navnet Loire kommer fra det latinske ordet Liger, som igjen er fra det galliske (keltiske) navnet på elven Liga.

Solrike skråninger og bakketopper

Sancerre er det mest kjente vinområdet i Loire med sine kalkåser og rolig landskap. Vinmarkene anlegges i de beste områdene i solrike skråninger og bakketopper.

Jordsmonnet (Silex) er rikt på leire eller kalkstein, toppet med grus og flint. Når grus blandes med kalkstuff får man lettere og finere Sauvignon Blanc-viner. Når jordsmonnet blandes med kimmeridge-leire blir resultatet en fastere og sterkere smak.

Sauvignon Blanc

Alle hvite viner fra Sancerre skal være laget 100 prosent av druen Sauvignon Blanc. Sancerre har satt standard for resten av verden for hvordan vin laget av Sauvignon Blanc skal smake.

Druen er meget aromatisk. Den lukter ikke – den oser – som av nesler, stikkelsbær, knuste solbærblader, asparges, tropisk frukt – ja, den kan til og med gi oss duft som minner om kattepiss.

Les Vinofil.nos beskrivelse av vinene her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS