Stjernekokk Filip August Bendi begynner som kreativ leder på Hotel Bristol i Oslo. (Foto: Tom Haga)

Hotel Bristol satser på mat med stjernekokk

Filip August Bendi er nyansatt som kreativ leder på kjøkkenet til Hotel Bristol i Oslo. Bendi begynner å jobbe for Hotel Bristol 1. august.

Publisert
Filip August Bendi. (Foto: Morten Holt)

Filip August Bendi begynner som kreativ leder på Hotel Bristol i Oslo. Foto: Tom Haga

– Det er utrolig kjekt å begynne å jobbe for Hotel Bristol og Thon Hotels. Jeg er veldig glad for denne muligheten og gleder meg til å utvikle nye retter og konsepter i samarbeid med teamet på Bristol, sier Filip August Bendi.

Finaledeltaker i NM i kokkekunst

Filip August Bendi har vært kjøkkensjef ved NB Sørensens Annen Etage i Stavanger og har jobbet på Noma i København, Mathias Dahlgren Matsalen i Stockholm og Daniel i New York. Han har også vært commisen til Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or og har tidligere vært kokk på Det Norske Kokkelandslaget. Nå deltar Bendi i individuelle konkurranser og er finaledeltager i NM i kokkekunst 2018.

– Jeg er opptatt av rene smaker og å finne de beste råvarene. Jeg ønsker å la råvarene komme til sin fulle rett og liker å lage menyer som får frem de beste smakene, forteller Bendi.

Les også: Dette er finalistene i NM i kokkekunst

Fornøyd hotelldirektør

Bristols hotelldirektør er glad for å få Bendi til Oslo:

– Vi er kjempefornøyd med å få Bendi til oss. Han skal utvikle menyer og trene personalet vårt til å skape enda bedre matopplevelser for våre gjester. Samtidig skal han også fortsette som konkurransekokk. Hotel Bristol er et ærverdig hotell og vi har stolte mattradisjoner. Vi kommer fortsatt til å ha høye smørbrød, kakebuffet og Afternoon Tea, men vi ønsker også å satse på moderne mat med inspirasjon fra hele verden, sier Lars Petter Mathisen i en pressemelding.

Hotel Bristol er et av Oslos mest tradisjonsrike hotell og har 251 rom og suiter, et nytt treningssenter på 165 kvadratmeter og 20 konferanserom og festsaler. På hotellet serveres det mat på Bristol Grill og bar, Bibliotekbaren, Vinterhaven og i selskapslokalene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS