I samråd med lokale helsemyndigheter er det bestemt at Thon Hotel Sandven i Norheimsund stenges midlertidig. (Foto: Thon Hotels)

Stenger Thon-hotell midlertidig etter koronautbrudd

I samråd med lokale helsemyndigheter er det bestemt at Thon Hotel Sandven i Norheimsund stenges midlertidig. Tre av de ansatte har fått påvist korona etter at et reisefølge på busstur i Sør-Norge overnattet på hotellet.

Publisert

Smittesporing og karantene er iverksatt på Thon Hotel Sandven i Norheimsund, og hotellet samarbeider med lokale helsemyndigheter.

Reisefølge på busstur

– Det er en ekstremt liten sannsynlighet at smitten kommer fra noe annet sted enn denne bussen, sier kommuneoverlege i Kvam herad, Dag Erlend Skjelbreid.

Thon Hotel Sandven samarbeider med kommuneoverlege Dag Erlend Skjelbreid og lokale helsemyndighetene for å ivareta både gjester og medarbeidere på Thon Hotel Sandven.

Et reisefølge på busstur i Sør-Norge bodde på Thon Hotel Sandven fra 20. til 21. september. Da Thon Hotel Sandven mottok varsling 22. september om påvist smitte i reisefølget, begynte smittesporing og karantene ble iverksatt umiddelbart. Hotellet har gode renholdsrutiner som ivaretar smittevern, men valgte å stenge av gjesterommene som reisefølget bodde på.

Tre positive prøver blant ansatte

– Vi har satt ned en beredskapsgruppe som følger opp dette. Reisefølget satt i eget rom i restauranten da de spiste middag, og de oppholdt seg på hotellrommet etter middag. Ni medarbeidere som jobbet i den aktuelle tidsperioden er satt i karantene og har testet seg. Tre av disse prøvesvarene er kommet tilbake positive. De ivaretas nå av vår bedriftshelsetjeneste og følges opp, sier hotelldirektør Arnstein Birkeland.

– Alle rom, fellesarealer og resten av eiendommen er vasket grundig. For å være på den sikre siden har vi valgt å stenge hotellet frem til 1. oktober og dette er også i tråd med hva kommuneoverlegen ønsker. Vi har et godt samarbeid med kommuneoverlegen om veien videre, sier Birkeland.

Tar kontakt med gjestene

– Alle gjester som har bodd på hotellet i den aktuelle perioden er blitt kontaktet. Disse 10 gjestene er ikke definert som nærkontakter av kommuneoverlegen, men vi ønsker likevel å informere de om situasjonen. Det var kun et fåtall andre gjester på hotellet i dette tidsrommet og vi har ringt til alle sammen. Vi sender også ut informasjon til gjester som har bodd på hotellet i etterkant, men lokale helsemyndigheter har ikke definert disse som nærkontakter. Vi ønsker likevel å være åpne om hva som har skjedd og at vi gjør alt vi kan for å ivareta sikkerhet og smittevern hos oss, sier direktøren.

Dersom noen besøkende skal ha vært innom hotellet i tidsrommet 20. – 21. september og ikke har fått beskjed, eller om noen har noen spørsmål – ta kontakt med: service@olavthon.no

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS