Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Høst-vekst for norsk reiseliv

Rekordsommeren for norsk reiseliv ble etterfulgt av sju prosent vekst i september.

Publisert

I september 2016 var det 2,02 millioner overnattinger ved norske hotell. Det er 7 prosent flere enn i den samme måneden i 2015, viser tall fra Statistisk sentralbyrå, som kom fredag morgen.

Utenlandske overnattinger økte med ni prosent

Sammenlignet med september 2015 gikk tallet på utenlandske hotellovernattinger opp med ni prosent til 535 000, mens norske hotellovernattinger økte med 7 prosent til 1,5 millioner.

September-veksten kommer etter en ny rekordsommer for norske reiselivsbedrifter.

Veldig hyggelig, sier Krohn Devold

– Det er veldig hyggelig å se at veksten fortsetter inn i høsten, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold i en pressemelding.

I årets niende måned var 47 prosent av hotellovernattingene knyttet til ferie- og fritidsreiser.

Setter rekord i år

Fra september 2015 økte losjiomsetningen på hotellene med 7 prosent til 1 344 millioner kroner. Gjennomsnittsprisen per rom var 925 kroner i september i år. Det er om lag uendret sammenlignet med september i fjor.

I perioden januar til og med september i år er det registrert nærmere 27, 9 millioner overnattinger ved norske hotell, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem. I samme periode fjor ble det registrert 26, 5 millioner overnattinger.

– Per september ligger vi fem prosent foran fjoråret, og er godt i rute til å sette ny rekord i år, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS