Rica Nidelven vinnere

Best frokost fra Trondheim og nordover

Rica Nidelven er urokkelige. Trondheim-hotellet vant Twinings Best Breakfast 2014, eller det som ofte blir betegnet som kåringen av landets beste hotellfrokost, for niende gang på rad. Samtidig inntar Nord-Norge premiepallen for fullt. Thon Hotel Lofoten ble sølvvinner, mens Tromsø-hotellene Rica Ishavshotel og Clarion Hotel the Edge delte bronseplassen.

Publisert

Rica Nidelven Hotel kan smykke seg med tittelen Norges beste hotellfrokost for niende året på rad. Fra venstre: Wenche Andersen, Food & Beverage Manager Lars Erik Vesterdal, hotelldirektør Bjarte Gjerde og Stephen Twining. (Foto: Ihne Pedersen)

Rica Nidelven vant igjen på klart vis, om enn ikke så overlegent som tidligere, ifølge juryen. På en like klar andreplass endte Thon Hotel Lofoten i Svolvær, som tidligere har en bronseplass fra 2011.

Nordnorsk dominans

Den beste hotellfrokosten får du fra Trondheim og nordover! (Foto: Morten Holt)

De nordnorske hotellene fortsetter dominansen ved at to Tromsø-hoteller deler tredjeplassen, nemlig Clarion Hotel The Edge og Rica Ishavshotel.

Ferske Clarion Hotel The Edge debuterer på lista, mens erfarne Rica Ishavshotel har vært på premiepallen en rekke ganger – med bronse i 2009 og sølv i både 2010 og 2011.

– De to beste i årets konkurranse er suverene, konkluderer juryen (les juryens mening lengre ned i saken)

Fordeles mellom kjedene

Kjøkkensjef Lisbeth Størvold er svært delaktig i Rica Nidelvens frokostvinster de siste årene. (Foto: Morten Holt)

Men selv om pallen ble fullstendig dominert av Trøndelag og Nord-Norge, ble de fire pallplassene fordelt fint mellom flere av de markante hotellkjedene.

Bjarte Gjerde avslutter hotelldirektørkarrieren på Rica Nidelven med sin niende strake frokostseier. (Foto: Morten Holt)

Både Rica Hotels (som snart blir Scandic), Nordic Choice Hotels og Thon Hotels er representert på pallen.

Verken First Hotels, Best Western Hotels eller Rezidor (Radisson Blu og Park Inn by Radisson) hadde noen hoteller blant fylkesvinnerne i 2014.

Nyskapning

Gjennom flere år har F&B Manager Lars Erik Vesterdal (til venstre) bidratt til å styrke Rica Nidelvens posisjon som Norges beste frokosthotell. (Foto: Morten Holt)

Hotellet frister med kokker og baristaer som lager mat og kaffe til gjestene inne i restaurantområdet, og har hvert eneste år vært banebrytende med frokosten med nyskapninger – som andre hoteller i Norge senere har tatt etter.

– Vi har tung fagkompetanse, store ambisjoner og en sterk vinnerkultur. Vi utvikler oss kontinuerlig, og er først ute med det nye, sier administrerende direktør på Nidelven Rica Hotel, Bjarte Gjerde. Nå gir han seg som direktør etter ni strake frokostseirer.

Les også: Bjarte Gjerde takker av

– Hotellgjester verdsetter en god hotellfrokost, og det er mange hoteller som har stort fokus på dette. Det er ingen lek å gå til topps i denne kåringen, og alle medarbeiderne på Nidelven har grunn til å være stolte av denne bragden, sier Gjerde og fremhever deres satsning på lokalmat som gjør at frokosttilbudet deres blir spisset i tråd med gjestenes ønsker.

Lik og følg gjerne Horeca/Horecanytt på Facebook!

Juryens mening

Dette uttaler juryen:

1. plass – Rica Nidelven Hotel (Trondheim)

"

Landets beste hotellfrokost for niende gang på rad: Rica Nidelven Hotel i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

Hotellet har levert flotte frokoster år etter år, og det er fremdeles ingen i Norge som gjør det bedre. Utvalget er bredt uten å være ekstremt, maten holder god kvalitet, og ikke minst presentasjonen skiller seg ut og gjør frokosten til en måltidsopplevelse. Hver enkelt stasjon ved buffeen er gjort til en egen «verden», og fremstår som et separat tilbud med egen stemning. Betjeningen er smilende tilstede uten å være påtrengende. Hvis du anstrenger deg for å finne noen detaljer å sette fingeren på, så må det være at allergimerkingen i brød/bakevarer kan bli bedre. Og juryen er spent på hvordan den nye inndelingen i helgene, i to separate bordsettinger, vil slå ut på opplevelsen for gjestene. Men dette er detaljer. Totalt sett er Rica Nidelven Hotel nok en gang en klar vinner.

Se video fra Rica Nidelvens kjøkken her (Vimeo.com)

2. plass – Thon Hotel Lofoten (Svolvær)

"

Landet nest beste hotellfrokost 2014: Thon Hotel Lofoten i Svolvær.

Dette er et hotell som gjør frokosten personlig, og får gjesten til å føle seg hjemme.

Sølv til Thon Hotel Lofoten: Fra venstre Stian Haugnes (F&B-manager) Wenche Andersen (juryleder), Erik Taraldsen (hotelldirektør) og Stephen Twining. (Foto: Ihne Pedersen).

Hotellet frister med frokosten i heisen opp til rommene, slik at overnattingsgjestene kan glede seg allerede kvelden før.

I frokostsalen møtes gjestene av smil, hygge og småprat, og den personlige servicen følges godt opp underveis. Hotellet legger stor vekt på de lokale produktene og maten med de gode historiene, med innslag som laks gravet med Twinings te, tyttebær- og blåbærtorsk, spennende hjemmelaget sild og syltetøy, lokal ost og selvlaget smør rørt med tyttebær, timian eller røykt reinhjerte.

Det er fremdeles mulig å bli enda flinkere på presentasjon, merking og kontinuerlig oppfølging av gjestene, men denne gangen var det to hoteller som skilte seg helt klart ut i toppen, og Thon Hotel Lofoten er en solid nummer to i konkurransen.

3. plass (delt) – Clarion Hotel The Edge (Tromsø)

Landets tredje beste hotellfrokost i 2014: Clarion Hotel The Edge.

Tromsø er blitt en av Norges desidert beste frokostbyer.

Bronse til Clarion Hotel The Edge: Fra venstre Wenche Andersen (juryleder), Frida Nilsson (sjefskokk) og Stephen Twining. (Foto: Ihne Pedersen)

The Edge er det nye hotellet som er på god vei mot toppen. Her er det satset på en frokost som ikke er helt lik den alle andre hoteller har, med god kvalitet. Spesielt på et slikt sted der frokosten er plassert litt anderledes enn det vanlige, er det viktig å informere gjestene og gjøre det enklere å finne frem.

Jurybesøkene har vist variasjon i mottakelsen og servicen, fra det helt fremragende til det litt mer gjennomsnittlige, men på gode dager er det ingen som slår den blide, personlige betjeningen her. Frokostopplevelsen ville stå seg på om hotellet kunne åpne den ytre delen av restauranten, med den beste utsikten, også til frokost. I dag er Clarion Hotel The Edge en spennende nykommer, som trenger erfaring og mer ensartet gjennomføring for å klatre enda høyere.

3. plass (delt) – Rica Ishavshotel (Tromsø)

Landets tredje beste hotellfrokost i 2014: Rica Ishavshotel.

Resepsjonen og frokostsalen er nyoppusset siden i fjor, og er blitt hyggelig og lys. Det er spesielt utvalget og kvaliteten som gjør Rica Ishavshotel til et av de beste.

Bronse til Rica Ishavshotel. Fra venstre Stephen Twining, Andreas Landsvik (F&B-manager) og Wenche Andersen (juryleder). (Foto: Ihne Pedersen)

Utvalget er variert, og smilende kokker kan tilby fristelser laget på bestilling. De lokale produktene er fremdeles til stede, men flere av dem kunne vært både bedre merket og mer fristende presentert.

Ved et av jurybesøkene hadde hotellet flere gjester enn vanlig som ikke spiser svinekjøtt, og da var for eksempel omelett og pølser godt merket – med andre ord: Hotellet viser vilje og evne til å tilpasse seg gjestene. I frokostsalen tilbyr vindusbordene god utsikt og trivelig miljø, mens bordene midt inne i salen kan bli vel tette og upersonlige. Rica Ishavshotel har levert godt over mange år, og fortsetter å gjøre det etter oppussingen.

Sju andre finalister

Foruten de fire på premiepallen, var også disse sju hotellene med i finalerunden:

* Rica Elgstua Hotel, Elverum

* Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger

* Rica Hell Hotel, Værnes

* Rica Park Hotel Ålesund

* Rica Park Hotel, Sandefjord

* Sandnessjøen Hotel (fra høst 2014; Clarion Collection Hotel Kysten)

* Støtvig Hotel, Larkollen

Les mer om de 11 finalistene her. Her finner du også alle fylkesvinnerne.

Les også: Slik gikk det i 2013

Juryen

Finalejuryen bestod av den velkjente TV-kokken Wenche Andersen fra God Morgen Norge, samt en meget merittert bransjeperson. Sistnevntes identitet vil ikke offentliggjøres, da juryen ønsker å gjennomføre flere uanmeldte besøk og samtidig være usynlige for hotellets ansatte også i fremtiden.

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2014

Her er resultatene fra kåringen, som i år har 10-årsjubileum.

2005:

"

Det eneste hotellet som har vunnet Twinings Best Breakfast utenom Rica Nidelven er Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Det var i 2005. (Foto: Morten Holt)

1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 1) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014:

1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

Stephen Twining er konkurransens beskytter

Stephen Twining er tiende generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og Norges suverent mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte kopp te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene.

Powered by Labrador CMS